Barion Pixel 5 ok, ami miatt a lakásodat kedvelhetik a rovarok – Coloré

5 ok, ami miatt a lakásodat kedvelhetik a rovarok

2021. 05. 09.

Menedéket keresnek, étel reményében közelítik a lakásodat, vagy épp megtetszik nekik valamiért? Eláruljuk, miért költöznek rovarok az otthonodba.

Számos háztartásban gyakori vendégek a hangyák, darazsak, szúnyogok, pókok vagy más rovarok. Nem véletlen, hogy egyes lakásokat kinézik maguknak, másikakat messzire elkerülik, és sajnos, több rovarra is jellemző, hogy ha bejutnak, akkor elpusztítják a fa vagy textil felületeket.

Ha nálad is előfordul, hogy megjelennek a zümmögő vendégek, az alábbi 6 dologra érdemes odafigyelned.

Vidd el a régi könyveket máshova!

A régi papír úgy vonzza a rovarokat, mintha kötelező lenne megközelíteniük azt. A csótányok és fülbemászók különösen kedvelnek elbújni a lapok között, így, ha sok a régi könyv, és a bogár is a lakásban, akkor szabadulj meg tőlük, illetve azokat a darabokat, amiket mindenképp meg akarsz tartani, rendszeresen portalanítsd, pörgesd át a lapokat, és figyelj oda, nem költöztek-e bele a hívatlan vendégek.

Cseréld le a fehér villanykörtét!

Az erős, fehér fényű villanykörtéket imádják a szárnyas betolakodók, ezért jobb, ha a klasszikus égőket LED-re cseréled, hiszen a LED fénye nem az a vakító fehér, így kevésbé lesz vonzó számukra. A melegebb fény nem vonzza annyira a nem kívánatos rovarokat.

Fehér ablakok? Inkább más színűt keress!

Ha a külső ablakok világítóan fehérek, ugyanaz a helyzet, mint a villanykörténél, azaz a szín bevonzza a rovarokat a házba. A kék, a zöld, a barna vagy a szürke kevésbé kedvelt árnyalatok számukra.

Kukába a kartondobozokkal!

A csótányok, fülbemászók és hangyák rettentő jókat tudnak lakmározni a kartonokból, és elég sokáig el is tudják rágcsálni azokat, így szívesen bele is költöznek a dobozokba. Mivel ezeket megtalálták, tudják, hogy a lakásban van ennivaló, így csoportosan bent is maradnak a helyiségekben, hiszen igazi luxushotel ez nekik. Inkább, ha teheted válassz műanyag vagy szőtt dobozokat tárolásra.

Rovarok2
Kép forrása: Pexels

A nedves felületek a rovatok kedvencei!

Valószínűleg tudod, hogy a fürdőszobákban kellemesen eléldegélnek a rovarok, de jó azzal is tisztában lenned, hogy minden nedves és meleg helyre szívesen beköltöznek. Igyekezz minél szárazabb helyiségeket kialakítani, azaz töröld fel a vizet a kád vagy zuhanyzó környékén, a csapoknál, ne hagyd, hogy felázzon a konyhapult, illetve szereltess be elszívókat a nagy páratartalom elkerülésére, így kevésbé szívesen ücsörögnek majd az élősködők az otthonodban.

Borítókép forrása: Pexels

/otthon/haztartas/5-ok-ami-miatt-a-lakasodat-kedvelhetik-a-rovarok/