Barion Pixel Napfényes tetőtér trendi tetőablak-megoldásokkal (X) – Coloré

Napfényes tetőtér trendi tetőablak-megoldásokkal (X)

2021. 06. 24.

A tetőtér több szempontból nevezhető a ház egyik legkényesebb vagy akár leghangulatosabb pontjának. Egy biztos: nem kell, hogy sötét vagy izzasztó hely legyen, hanem lehet a ház napfényes, trendi tere is – akár szoba, akár konyha vagy fürdőszoba funkciók kapnak ott helyet. Ehhez a Roto tetőablakai remek megoldásokat kínálnak, és azt is gyorsan és egyszerűen megtudhatod, hogy melyik régi ablak helyére melyik új ablak passzol a választékból.

A lakásfelújítási támogatások idén talán kellő lendületet adnak, hogy ne halogassunk tovább például a tetőtér felújítását, amit mind esztétikai, mind energiamegtakarítási szempontból érdemes átgondolni, hogy később ne érjenek meglepetések.

Csm Kueche Essbereich Elektrische Steuerung 97aedaf6e3

Sokan alábecsülik a ház ezen pontját: sötétnek, kényelmetlennek találják, ami nyáron túl meleg, télen túl hideg. Azonban néhány módosítással egy régi tetőtér is kellemes, bensőséges hely lehet. A tetőtérrel kapcsolatos negatív tapasztalatok egyébként sokszor a régi, energiapazarló és korszerűtlen kialakításra vezethetők vissza, amit kizárólag a tetőablakok cseréjével persze nem lehet megoldani. Ugyanakkor nem kérdés, hogy a fényárban úszó tetőtér nem képzelhető el standard, de korszerű, akár csoportosan beépített tetőablakok nélkül. A megfelelő ablakok kiválasztása mindebben tehát fontos szerepet játszik, általuk a szó szoros értelmében „más megvilágításba” kerül a fürdőszoba, a hálószoba vagy éppen a gyerekszoba. Az otthonos és kényelmes tetőtér kialakításához nézzünk néhány példát! Vajon milyen ablakot érdemes beépíteni, hogy ez legyen a ház legszerethetőbb pontja, a végén pedig segítünk a régi ablak helyére újat választani.

Napfényes terek

A nappali központi a ház helye, ha a tetőtérben van, akkor az oldalfalakat metsző, lefelé tartó tetősík a szűkösség érzetét keltheti. Nem kell mindig nagy átalakításra gondolni, egy térdfalas ablak tökéletes megoldás lehet, amely felfelé és oldalirányba is kinyitja a teret. Tágasabb tereket nyerhetünk a nappaliban vagy akár a hálószobában is, és sokkal több fényt is nyerhetünk, mint egy hagyományos ablakkal. Nemcsak minden szempontból kompakt megoldás ez, de exkluzív megjelenést is kölcsönöz a szobának és a háznak egyaránt. A padló szintjétől egészen a mennyezetig érő fény különleges atmoszférát teremt, akadálytalan kilátást biztosítva a külvilágra.

Roto Kampany 1200x628px 20210430 1

Fényárban úszó fürdőszoba

A fürdőszobának sokszor nem jut természetes fény, de ez nem is megszokott, ha azonban a helyiség a tetőtérben helyezkedik el, egészen más megvilágításba kerül. A fény mennyiségét és kalibrálását az ablakok méretével, a rolókkal könnyen szabályozhatjuk, több tetőtéri ablak egymás fölé vagy mellé elhelyezve pedig igazán meghitt hangulatot kölcsönöz, akár egy éjszakai fürdőzéshez a csillagok alatt. A fürdőszobában kialakuló pára ellen a tetőtéri ablakok biztosítják a megfelelő levegőminőséget. Egy kisméretű fürdőszoba esetén érdemes felnyíló nyitásmódú modellben gondolkozni, így szellőztetéskor sem vesz el tőlünk hasznos helyet az ablak, de a résszellőzővel ellátott ablakok is jó megoldást jelenthetnek. Ezek a praktikus elemek akár automatizáltan motorral, gombnyomással is vezérelhetők, így amellett, hogy esztétikusak, még hasznosak is.

Csm Bad Modern Mit Sauna Dunkle Moebel Und Wanne 18da17e088
Roto – a tetőtér ablaka

Biztonságos tetőtéri ablakok a gyerekszobában

A gyerekek azok, akik igazán élvezik a tetőterek zegzugos szerkezetét, melyet az „égnéző” ablakok tesznek igazán egyedivé. A szülők számára talán elrettentő, ha egy tetőtérben az ablak a gyerekek számára elérhető magasságban van. A Roto ablakaival az ilyen gyerekszoba is biztonságos lehet. A kilincsek miatt sem kell a szülőknek aggódniuk, a Roto egyes modelljeinél a nyitás rejtett motorok segítségével történik, amit kapcsolóval vagy távirányítóval akár okostelefonról is irányíthatunk, de léteznek kulccsal zárható modellek is a tökéletes biztonság érdekében.

Roto Kampany 1200x628px 20210503 1
Roto – a tetőtér ablaka

Néhány kattintással megtudod, melyik tetőablak passzol!

Legyen szó bármilyen helyiségről, mérettől, elosztásról, a Roto látványos és kompakt megoldásokat kínál akár a nagyobb méretű, akár térdfalablak modelljeivel. Az se kell fejtörést okozzon, hogy a régi helyére melyik illik, ugyanis ehhez is megoldást kínál az oldal. Három kattintással eljuthatunk a megfelelő modellhez, de kérdés esetén azonnal érkezik a segítség a modern tetőablakok közötti eligazodásban, vagy akár azonnal egy árajánlatig is eljuthatunk.
Ablakválasztó felület itt érhető el.

További információ a Roto oldalán.