Barion Pixel Őszi dekor az erdő ajándékaiból – Coloré

Őszi dekor az erdő ajándékaiból

2021. 10. 22.

Őszi terméseid és alapanyagaid vannak, csak ötleted nincs? Íme!

Az ősz színei lenyűgözőek, de amit a természet ad nekünk, azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni. Remek ez az évszak a természetjárásra, hiszen ilyenkor egy egészen már arcát mutatja a táj. Ha már kint bóklászunk, érdemes nyitott szemmel járnunk, hogy meg is lássuk a lehetőséget. Az varázslatos árnyalataiban pompázó levelek mellett ugyanis termésekből is gyűjthetünk, amelyek kreatív énünk kibontakoztatását eredményezheti. Gesztenye, makk és toboz – ezekből gyűjtsünk minél többet, mert remek dekorációs ötleteket hoztunk.

Ajtódísz vegyes alapanyagokból

Egy korábbi cikkünkben már szó volt a bejárati ajtó őszi dekorálásáról. Érdemes mazsolázni az ötletek között, de az erdő ajándékaiból készült díszről nem volt szó. Ezúttal makkokra – jó sokra – és tobozokra lesz szükségünk. Kiegészíthető természetesen gesztenyével is. Szükségünk lesz koszorúalapra, amely megadja a dísz formáját és ragasztópisztoly segítségével rögzítjük a különböző terméseket. Tömör, egyszerű és nagyon természetes hatású ajtódísz fogad minden hozzánk érkezőt.

Ajtódísz makkból
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Képkeret makk felhasználásával

Felhasználhatjuk az egész makkot, de dolgozhatunk csak a kalapjával is. Egy egyszerű képkeret beszerzésére szükségünk lesz, amelyre felkerülnek majd a termések. A ragasztás után meg is állhatunk, de ha még szeretnénk kicsi színt is belevinni, akkor színezhetjük is a makkokat vagy a kupakokat.

Halloweeni makkok

Kedves és szellemes apró dekoráció kerülhet az otthonunkba, ha a makkokat kupakjukkal együtt feketére és narancssárgára festjük. A makk kupakja kapja a fekete színt, maga a termés pedig a narancsot. Befejezésként fekete filccel kreatív arcokat kaphatnak a kis halloweeni díszek. Gyerekekkel együtt remek szórakozást jelenthet elkészítésük.

Gesztenyefigurák

A gesztenyegyűjtés maga remek családi program, hát még, ha abból kedves bábukat készítünk. Remek ötletek találhatók az interneten, mi most ezt hoztuk nektek:

Tojás helyett gesztenyefestés

Húsvéti hagyomány és szokás a tojásfestés. Ősszel is lehet festegetni, de ezúttal az alapanyagot a gesztenye jelenti. A sötétbarna alapszínű termésen jól mutat a fehér, az arany és az ezüst. A minta felfestése pedig csak kreativitásunkon múlik.

Gesztenyefestés
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Poharas asztaldísz

Ebben a dekorációban a mobilitás a nagy előny. A talpas pohárba minden kerülhet, amit az erdőben gyűjtöttünk. A színes falevéltől kezdve a makkon át akár még csipkebogyó is. Remek asztaldísz, és az elkészítése néhány percet igényel.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix