Barion Pixel A héten érkezik a mozikba Ben Affleck rendezése, az Air – Harc a legendáért – Coloré

A héten érkezik a mozikba Ben Affleck rendezése, az Air – Harc a legendáért

2023. 04. 03.

Csütörtökön lesz a premierje Ben Affleck következő rendezésének, az Air – Harc a legendáért című filmnek. Affleck 1997-es közös sikerük, a Good Will Hunting után ismét együtt dolgozik Matt Damonnal.

Ben Affleck néhány évente rendezőként is kipróbálja magát. Utoljára 2016-ban ült rendezői székbe, Az éjszaka törvénye című film miatt, de a legnagyobb sikert Az Argo-akció hozta el neki.

Az Air sztorija

Ben Affleck rendezésében a héten, április 6-án debütál a magyar mozikban a Air – Harc a legendáért című film. A főbb szerepekben nem kisebb neveket láthatunk, mint Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, Jason Bateman, Chris Tucker és Marlon Wayans.

A sport világa többé soha nem lesz olyan, mint volt. Egy hízásra hajlamos, korosodó kosaras játékos-megfigyelő (Matt Damon) a Nike alkalmazottja lesz. Szenvedélyesen keresi azt a kosarast, akivel szerződve az akkor még kis cég megmutathatja a világnak, mit tud. Keresi, keresi, és végül megtalálja az emberét egy olyan játékos személyében, aki még egy percet sem töltött az NBA pályáin. Ő mégis harcba száll azért, amiben hisz, miszerint, ha ezzel a zöldfülű kosarassal kötnek szerződést, az magasra viheti a céget. Új cipőt terveztet. Újfaja szerződést köt. Mindenkivel szembeszáll… Ő és társai másképpen gondolkodtak, mint a szakmájukban mindenki más. Mindent kockára tettek. És igazuk lett

− írja az ismertető.

Air ben affleck
Kép forrása: Air – Harc a legendáért

Matt Damon és Ben Affleck újra együtt

A sztori 1984-ben kezdődik, amikor a Nike még csak a harmadik legnagyobb sportszergyártó volt. Ben Affleck a Nike társalapítóját, Phil Knightot játssza, Damon pedig Sonny Vaccarot, aki megszerzi nekik Michael Jordant. Ez az első alkalom, hogy ők ketten ismét együtt dolgoznak a 1997-es Good Will Hunting óta, amikor barátokká váltak.

Ben Affleck az Air bemutatóján elmondta, hogy csak úgy volt hajlandó megrendezni a filmet, ha Michael Jordan az áldását adja rá.

Volt lehetőségem leülni Michael Jordannel, mert nem akartam úgy megcsinálni ezt a filmet, hogy ne kérdezzem meg tőle »Mi számít neked?«. Érdekes módon volt néhány dolog, ami fontos volt neki […] Mesélt nekem az apjáról. Aztán az édesanyjáról is beszélt. Ekkor láttam először azt a tekintetet az arcán. A tisztelet, a félelem, a szeretet, a hála és az ártatlanság tekintete volt. Azt mondta: »Mindez nem történt volna meg az anyám nélkül«. Azt kérdeztem: »Kit szeretnél, ki játssza az anyukádat?« Azt mondta: »Hát, Viola Davisnek kell lennie«.

− emlékszik vissza Ben Affleck.

A film elnyerte a kritikusok tetszését, bár még nem sokaknak volt szerencséje látni. Csütörtökön premier, így érdemes betérni a mozikba.

Forrás: Variety