Barion Pixel A babalátogató ajándék nem rólad szól, törekedj a hasznosságra – Coloré

A babalátogató ajándék nem rólad szól, törekedj a hasznosságra

2023. 10. 14.

Még csak várják a babát vagy már megszületett a kicsi és látogatóba készülsz? Remek, de azt tudod, hogy mit fogsz ajándékozni? Mert ugye úgy illik. Ha nincs ötleted, ám szeretnél valami jóval előrukkolni, akkor segítünk kreatív babalátogató ajándékkal előállni.

Egy baba várása és érkezése olyam örömteli, hogy azt szeretjük megünnepelni, sőt babalátogató ajándékkal is szoktunk kedveskedni. Igyekszünk kreatív, azonban használható meglepetéssel előrukkolni. Szem előtt kell tartani, hogy ez nem rólunk szól és mindenkor a kicsi kényelmét, biztonságát, szórakoztatását előtrébe helyező ajándékban érdemes gondolkodni. Sőt azzal is érdemes kalkulálni, hogy egy újszülött babáról az édesanyja gondoskodik, vagyis, ha már kedveskedünk valamivel az olyan legyen, amit a szülők a gyakorlatban is tudják használni az ajándékot.

Babalátogató ajándék, ami mindig jól jön

Ruha a babának

Az újszülött méretű vagy egy kicsit már nagyobb méretben beszerzett ruhadarab, ami még az évszaknak is megfelelő mindenképp jól jöhet, hiszen egy csecsemő sok ruhát igényel az első hónapokban. Igyekezz praktikus darabokat választani. Próbáld ki a cipzárt, a csatokat, hogy könnyen kezelhetőek-e, mert az anyuka is ezt fogja tenni. Olyanokat válassz, amellyel akár egy kézzel is boldogulsz.

Babacipő

A gyermekágy hat hete után az anyukák szívesen sétálnak babájukkal. A babakocsiban pedig jó szolgálatot tehetnek a kényelmes és puha babacipőcskék, amely védelmet biztosítanak az apró tappancsoknak.

Babalátogató ajándék
A pelenka az, amiből a soknál is többre van szükség / Kép forrása: JFsPic / Getty Images

Pelenka

Ugyancsak elcsépeltnek tűnhet, de nagy segítség, mert pelenkából rengetegre van szükség. Ha már pelenkában gondolkodsz, akkor add meg a módját és válassz minőségi terméket. Kiegészítheted az ajándékot a hozzá való popsitörlővel.

Babaápolási termék

Válogass össze egy csomagot, amelyben kimondottan babáknak készítettek. Lehet abban popsikrém, testápoló, sampon, fürdető is. Nézd meg, hogy a termékek mit tartalmaznak és arra törekedj, hogy ne tartalmazzanak irritációt kiváltó anyagokat.

Kézműves ajándékok

Ha kreatív vagy, akkor a babalátogatás előtt is törheted a fejed, hogy mivel rukkolj elő. Ha nagyon jól ismered a családot, akkor lehet tudod, hogy mi hiányzik a babaszobából és azt esetleg te magad elkészítheted. Ha nem olyan közvetlen az ismeretség, akkor is kedves ajándékkal tudsz kedveskedni, mondjuk egy, a kisbaba nevét tartalmazó névtáblával, hímzett takaróval vagy párnával. Amennyiben túlteng benned a kreativitás és kihívásként éled meg a babaváró bulira készülést vagy a látogatást, úgy készíts te magad lapozható babakönyvet különböző anyagokból.

Természetesen az ötletes és kreatív, de nem általad készített termékek is legalább olyan sikert arathatnak.

Nagyon közeli családtag vagy barát az, akihez babalátogatóba készülsz? A kisbabának szánt ajándékon kívül készíthetsz olyan fotókönyvet, amelyben számos fényképet felsorakoztatsz a múltatokból. A kedves idézetek vagy saját gondolatok mosolyt és/vagy könnyeket csalhat az anya szemébe. Hagyj néhány oldalt üresen, csak a fotónak való helyet készítsd el, ahová az majd a baba fotói kapnak helyet.

Segítség

A családban vagy a legjbb barátoknál született baba? Bizonyára van olyan, amiben segíteni tudsz nekik, ezért ajánld fel a segítségedet. Akár egy ebéd elkészítése, a felporszívózás, más házimunkák elvégzése is hatalmas segítség lehet a családnak, tőled pedig egy gesztus, amely felér egy ajándékkal. Sőt eleve érkezhetsz valami finom, saját készítésű étellel (persze csakis baba-mama barát verzióban).

A legjobb, hogy a fent említett ajándékokból egy komplex és nagyon tartalmas ajándékcsomag állítható össze, amely bizonyára elnyeri a tetszést.

Babalátogató ajándék
Inkább legyél kevésbé kreatív, mint hogy haszontalan ajándékkal állj elő / Kép forrása: mixetto / Getty Images

Babalátogató ajándék ötletteleneknek

Sokan szeretnének mindenképp kedvezni az apróságnak valamilyen játékkal, azonban az felesleges. Az újszülött kicsi jó darabig nem fogja élvezni azokat a tárgyakat. Ezért, ha jót szeretnél tenni, de nem vagy biztos, hogy milyen méretben válassz ruhát vagy pelenkát, akkor még mindig a legjobb választás egy ajándékutalvány lehet. Ez annak lehetőségét adja meg a szülők számára, hogy ők döntsenek arról, hogy mire van szükségük. Hidd el, hogy hiába tűnik kevésbé kreatívnak, a szülők nem gondolják azt, hogy beléd semmi egyedi sem szorult. Örülni fognak annak, ha a használhatatlan ajándék helyett maguk vásárolhatnak fontos termékeket.

Ha már megvan, hogy milyen ajándékot viszel, de kétségeid van, hogy mit illik babalátogatás során és mit nem, akkor nézd meg a videót és tartsd be.

Még valami! Ha úgy érzed, hogy nem elég kreatív, amit vásároltál, akkor nyugodtan toldd meg a kis csomagodat csokoládéval, amely az anya lelkét is felvillanyozhatja, de készülhetsz egy rekesz sörrel is, mert az nemcsak az apának jöhet jól, hanem a szoptató édesanya számára is hasznos és élvezetes lehet.

Nyitókép forrása: NoSystem images / Getty Images
/otthon/babalatogato-ajandek/