Barion Pixel Szivatós karácsony, avagy így okozhatnak bánatot a rossz ajándékok – Videóval! – Coloré

Szivatós karácsony, avagy így okozhatnak bánatot a rossz ajándékok – Videóval!

2023. 11. 27.

A karácsony a szeretet ünnepe. Még a ruhánkat is átjárja a szeretet, nemhogy a szívünket. A gyerekek számára különösen várt eseményről van szó. Számukra ez az ünnep még főleg az ajándékokról szól. Csakhogy el lehet ezt szúrni azt rossz ajándékkal.

Kell ahhoz némi ördögi lelkület vagy szándékos nevelési célzat, hogy egy szülő kibabráljon a gyerkőceivel. Ez mindenkor igaz lehet, de karácsony szent ünnepén különös kegyetlenség , főleg ha „direkt” rossz ajándékokat választanunk a lurkóinknak.

Rossz ajándék
Nagyot ütött az ajándék? / Kép forrása: MyrKu / Getty Images

Szent ünnep és rossz ajándék – nem a legjobb kombináció

Ennek ellenére több videó kering a világhálón, amelyben a szépen feldíszített karácsonyfa köré telepedő, az ajándékok bontására testileg és lelkileg is rákészült életük értelmei összegyűlnek. Tépik a csomagolópapírt, húzzák a masnit és az PUFF! Érkezik a pofon, de nagy erővel:

Nesze semmi, fogd meg jól!

Mandarin, körömvágó csipesz, egy szem burgonya? A gyerekekben az a jó, hogy némelyikük a szinte semminek is tud örülni. Minél szerényebb a gyerekkor, annál biztosabb, hogy felnőttként is tud az apróságoknak is örülni. Lehet, hogy ezek a szülők éppen ezt célozták meg?

Ha ez is volt a szándék, akkor némelyikük elérte a célját, mert a rossz ajándékra meglepően jól reagált némelyikük.

Nem minden arany, ami szén

Tény, hogy olykor nagyon nehéz eltalálni a gyerekek ízlését. sokszor még akkor is mellé lehet trafálni, ha a sajátunkról van szó. Ha idegen gyereket szeretnénk megajándékozni, akkor érdemes a szülővel előre egyeztetni, hogy milyen típusú ajándékban gondolkozzunk.

Elvetemült szülőként szenet ajándékozni a gyereknek? Ami neked elképzelhetetlen, azt mások megteszik.

Az nem mindig derül ki a videókból, hogy vajon az elrontott karácsonyi ajándékot helyre hozzák-e a szülők vagy sem. Abban csak reménykedni tudunk, hogy a nevelő célzatú mementó után a gyerekek megkapták az igazi és vágyott ajándékot.

A karácsony az szent?!

A gyerekkorban megélt karácsonyok hangulata örökre bevésődik az emberbe, ezért, ha meg is vicceljük őket, utána megérdemlik, hogy visszaálljon a lelki egyensúly. Ha szerény is a karácsonyfa alatt megbújó ajándék, az legyen olyan, aminek örülnek.
Megviccelnéd így a saját csemetéidet? Vagy már túl is vagy rajta? Elmesélhetnéd nekünk a reakciókat!

Nyitókép forrása: MelkiNimages / Getty Images