Barion Pixel Menthetetlenül itt a karácsonyi időszak! Szabad a vásár! (X) – Coloré

Menthetetlenül itt a karácsonyi időszak! Szabad a vásár! (X)

2023. 11. 16.

A november első napja általában az a lélektani határ, amihez a legtöbb ember a karácsonyi készülődést köti. A szeptember és az október még simán őszi hónap, amikor búcsúztatjuk a nyarat, és elkezdünk akklimatizálódni a borús és hideg időhöz. Aztán ahogy véget ér az október, és beköszönt a november, valami megváltozik.

Ilyenkor már szabad karácsonyi zenét hallgatni, és szépen lassan elkezdjük a lelkünk mellett az otthonunkat is ünnepi díszbe öltöztetni. Bár az üzletek már szeptember elejétől kínálják a karácsonyi dekorációs portékáikat, azért a legtöbb ember novemberig megpróbál ellenállni a kísértésnek. A jó hír, hogy most már valóban szó szerint is szabad a vásár!

Öltöztesd fel az otthonodat!

Az év vége közeledtével rengeteg terméket találhatsz a Prémium bútoráruház karácsonyi dekorációs elemeket tartalmazó oldalán. Nem is olyan meglepő ez, hiszen minden helyiséget érdemes karácsonyi ünneplőbe öltöztetni:

  • A konyhában felbukkanhatnak a karácsonyi tányérok, bögrék, tálalók és terítők.
  • Szerte a lakásban elhelyzehetsz illatgyertyákat, mécseseket, amelyek a meghitt illatokról és a melegségről is gondoskodnak.
  • Többféle LED-es fényforrás emelheti az ünnep fényét: ablakba, kertbe, korlátra, ahová csak szeretnéd!
  • Nem maradhatnak ki a skandináv karácsonyi manók sem, amelyek ideális díszítőelemek lehetnek.
  • Végezetül az ajtó sem maradhat karácsonyi kopogtató nélkül – itt az ízlés és a pénztárca szabja meg az egyedüli határokat!

A fa sem maradhat ki!

Persze a karácsonyi készülődés csúcspontja maga a karácsonyfa feldíszítése lesz, kiváltképp akkor, ha gyermek is van a háznál.

Míg régen az eklektikus összevisszaság volt a trendi, ma már az egyszínű fák a divatosak, így nem ritka, hogy egy-egy családnak van külön piros, kék vagy épp aranysárga karácsonyidísz-készlete.

Ugyanakkor érdemes azt is fejben tartani, hogy sok ember nosztalgiázva régi vagy régies díszekkel szépíti a fát, illetve az organikus megoldások (szárított narancs, citrom, dió, toboz) is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Bármelyik mellett is teszed le a voksodat, tudd, hogy elsődlegesen neked kell, hogy elnyerje a tetszésedet, illetve az otthonod stílusához kell, hogy illeszkedjen a feldíszített karácsonyfa. Ha megvan az összhang, a harmónia, akkor máris könnyebben át tudod adni magad a karácsony érzésének.

Add meg a módját!

Sokan talán legyintenek, és azt mondják, hogy ugyan már, nem is olyan fontos az a sok cirkalmas díszítés, a karácsony a lélekben és az étkekben lakozik. Ugyanakkor az ünnepvárás, a felkészülés fontos állomása az otthon kitakarítása és feldíszítése, amely lehet akár családilag közös program is. Ettől pedig jobb, ha nem fosztod meg magatokat, hiszen lényegesen könnyebben kerül karácsonyi hangulatba az, aki feldíszített otthonba tér haza! Szerencsére a Prémium bútoráruháznak köszönhetően senki sem marad karácsonyi dísz nélkül, már csak ki kell választani a tökéletes darabokat!