Barion Pixel 8+1 karácsonyi film, ami nélkül nem ünnep az ünnep (x) – Coloré

8+1 karácsonyi film, ami nélkül nem ünnep az ünnep (x)

2023. 12. 19.

Nincs karácsony, karácsonyi filmek nélkül. Az ünnepi készülődést, az ajándékozást vagy a karácsonyi vacsorát mi mással lehetne jól levezetni, mint egy közös filmnézéssel. A SkyShowtime több ezres címet számláló kínálatából ezeket a filmeket ajánljuk az ünnepre.

Bújás, romantika és százas

Holiday

A 2006-os romantikus vígjáték igazi ünnepi kultfilmmé nőtte ki magát az elmúlt 17 évben. Az amerikai munkamániás Amanda és a szerethető, de kissé szerencsétlen angol Iris szerelmi csalódásaik után úgy döntenek, két hétre otthont cserélnek. Az újságírónő Los Angelesben igyekszik túltenni magát bánatán, míg a filmelőzetes vágó egy festői angol kis viskóban tombol a kedvenc rockballadáira, némi vörösborra, miután a férje megcsalta egy fiatalabb nővel. A két szingli csak egy kis magányra vágyott, azonban egyikük se számított arra, hogy bizony az elvonulásukon akár az igazi is bekopoghat hozzájuk. Nancy Meyers filmje igazi kanapén kuckózós instant klasszikus, köszönhetően a szerethető figuráknak, akiket Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black alakítanak.  

20151101the Holiday Cameron Diaz Jude
The Holiday / kép forrása: IMDB
Sztárom a párom

Ha már instant karácsonyi klasszikus, akkor az 1999.es romantikus vígjáték szintén kötelező darabja az ünnepi napoknak. A gyönyörű mozisztár és a könyvesbolt tulajdonos románca igazi sírva nevetős film, sőt a popkultúra megkerülhetetlen részévé vált; ki ne ismerné a film óta a „Kutyák és Lovak” című magazint, nem beszélve a főhősnő örökérvényű vallomásáról: „Csak egy lány vagyok, aki itt áll egy fiú előtt, és arra kéri, szeresse őt.” A világsiker Julia Roberts és Hugh Grant párosának köszönhető, akiknél szerethetőbb párost nem igen látott még a mozivászon.

Notting Hill
Sztárom a párom / kép forrása: IMDB
Karácsony fiatalon

Fogjunk egy elfoglalt zenei menedzsert, akinek gyorsan le kell szállítania egy karácsonyi slágert, adjunk hozzá egy csinos középiskolai ex-barátnőt, aki történetesen évekkel korábban írt egy népszerű ünnepi dalt és fűszerezzük meg egy kis bonyodalommal! A recept annyira tökéletes, mint egy kellemes bögre kakaóé vagy forralt boré, amit szürcsölve érdemes nézni a Karácsonyi dallamok című romantikus vígjátékot. A film fogyasztása szigorúan kanapéhoz kötött, természetesen a párunkat átölelve!

Karen David Tyler Hilton In When Christmas Was Young 1
Sztárom a párom / kép forrása: IMDB

Klasszikusok a nappalinkban

Mégis szép a világ

A Skyshowtime kínálatában a legújabb filmek mellett igazi klasszikusok is helyt kaptak a választékban. Közéjük tartozik az 1946-os Mégis szép a világ című film. A fekete-fehér családi mozi főhőse George, aki depressziós, nincstelen és azt kívánja, bárcsak meg se született volna. Ekkor azonban egy angyal érkezik hozzá, aki igyekszik bebizonyítani neki, hogy az élet bizony csodaszép. A mai modern karácsonyi filmek alapjait lefektető klasszikus 77 évvel a bemutatása után is az egész családnak érzelmes perceket tud okozni.

Mbditaw Ec010 E1608593015106
The Holiday / kép forrása: IMDB
My Fair Lady

Bizony, az 1964-es zenés film hosszú évtizedek óta az ünnepi filmek top 10-es kistáján szerepel, hiszen ki ne ismerné a Ma éjjel táncolnék című slágert. Az angyali szépségű Audrey Hepburn leghíresebb filmjében egy szegény virágáruslányt alakít, aki egy sznob tanár fogadásának céltáblája lesz. Higgins professzor arra vállalkozik, hogy az egyszerű Elizából igazi úrinőt farag. A fogadás azonban nem várt érzelmek vált ki mindkét félből, ami örökre megváltoztatja az életüket. A 8 Oscar-díjjal jutalmazott film közel hat évtizede alapmű, különlegessége, hogy a magyar származású George Cukor rendezte.

My Fair Lady H 1964
My Fair Lady / kép forrása: IMDB
Örökké / Always

1989-ben Steven Spielberg a Cápa, az E.T és az Indiana Jones filmek után egy drámaibb hangvételmű filmben szerette volna kipróbálni magát. Richard Dreyfuss, Holly Hunter és John Goodman főszereplésével készült alkotás egy hős pilóta tragikus halálról szól, aki egy mennyei erdőben tér magához és szeretne utat mutatni volt szerelmének és egy másik pilótának, aki szintén erre az életveszélyes pályára készül. Nem csak hitünket, de a papírzsebkendő fogyasztási szokásainkat is megerősíti a világhírű rendező alkotása. A film különlegessége, hogy az angyalt alakító Audrey Hepburn ebben a filmben volt látható utoljára; a forgatás után alig pár évvel hunyt el rákban a színésznő.

Always 1989 Photo 32
Always / kép forrása: IMDB

Rekeszizmokat elő

Beethoven

Mindannyiunk kedvenc bernáthegyije az ünnepek közeledtével imád egy kis kalamajkát okozni játékos természetével. Haragudni azonban egy percig se tudunk a hatalmas szőrős behemótra, hiszen bármilyen kaland is érje szerető családját, Beethoven hű társuk mindenben. A kilencvenes évek óta számtalan feldolgozást élt meg a kicsiket és nagyokat egyaránt megmosolyogtató bernáthegyi története, a Skyshowtime kínálatában nem kevesebb, mint nyolc Beethoven-film érhető el. Igazi családi program, ráadásul a sorozat sikerességének köszönhetően minden estére jut egy film a két ünnep között. 

46401 38
Beethoven / kép forrása: IMDB
Túlélni a karácsonyt

Vannak olyanok, akik a szeretet ünnepét egyedül töltik. Ilyen a 2004-es film főhőse Drew is, aki megunta a magányos karácsonyi pulykázásokat, ezért felbérel magának egy családot, akikkel együtt töltheti a szeretet ünnepét. Azzal azonban nem számolt, hogy a bérrokonság nem teljesen százas, így vicces és kínos pillanatok tömkelege vár a férfira. A fiatal Ben Affleck sokak számára önmagában elég indok, hogy rákattintsanak egy filmre, de ha hozzávesszük a film fergeteges humorát és érzelmesebb pillanatait is, akkor tényleg tuti választás az ünnepekre a Túlélni a karácsonyt című film.

Mv5bnti2mje4mzeyn15bml5banbnxkftztgwnzy0njqzndm@. V1
Beethoven / kép forrása: IMDB

+ 1 Grincseknek és haladóknak

Better Watch out

Akik nem kedvelik a karácsonyt, igazi grincseknek vallják magukat és családi drámák és romantikus filmek helyett valami igazán vagány szórakozásra vágynának a szeretet ünnepén, azoknak a Better Watch Out lesz az új karácsonyi kedvence. A 2016-os horror-vígjáték egy különc tinifiúról szól, akit a szülei egy csinos bébiszitterre bíznak, amíg őket egy karácsonyi buliba mennek. A hormonoktól túlfűtött főhős és annak barátja azonban nem várt meglepetésekkel készült a szexi szőkeségnek. A Reszkessetek betörőket kicsit szabadon értelmező morbid horror slasher-rajongóknak kötelező darab.

Better Watch Out 2017
Better Watch out / kép forrása: IMDB

Borítókép forrása: Pexels