Barion Pixel 5 sorozat, amit a két ünnep között könnyedén ledarálhatsz – Coloré

5 sorozat, amit a két ünnep között könnyedén ledarálhatsz

2023. 12. 22.

Bemutatunk öt sorozatot a Skyshowtime kínálatából, amelyek közül bármelyik ideális a két ünnep közötti időszakra.

A karácsonyi szünet tökéletes arra, hogy a tévé előtt nézzünk ki a fejünkből, és egy napot azzal töltsünk, hogy sorozatot nézünk. Pár tökéletes darabot hoztunk erre a célra, ám némelyik több évadból áll, így könnyen lehet, hogy átcsúszunk vele az új évre, de megéri!

5 sorozat a két ünnep közöttre

Yellowjacket

A sorozatban felfedezhetünk a Lostra hasonlító elemeket, ám valójában teljesen másról van szó, ugyanis a történet két szálon fut: a múltban és a jelenben. Egy lány focicsapat tagjai kilencvenes években repülőgép balesetet szenvednek, és egy erdőben ragadnak. Az ő emlékeiket láthatjuk viszont, és azt is, hogy a jelenben hogyan hatnak rájuk a történtek, és mennyi titkot hoztak magukkal a múltból. A sorozat első évada a Skyshowtime után a Netflixen is elérhető.

Special Ops: Lioness

A sorozatban Nicole Kidmanen kívül is láthatunk régi ismerőst, mégpedig Zoë Saldanát, az Avatarból. Az elit katonai egységről szóló sorozat jól vegyíti akciót és az egyéni drámákat. A történet katonanőkről szól, akik a Közel-Keleten hálózzák be különböző bűnözők női családtagjait, hogy fontos bizonyítékokra és információkra tegyenek szert általuk. Számos akciódús jelenetet láthatunk, ugyanakkor fontos szerepet kap a lélek is, hiszen számos nehéz döntési helyzetbe kerülnek a szereplők munkájuk során.

Most nevess!

A két évadból álló Most nevess! első évada már szinkronosan látható a Skyshowtime-on. Szokás szerint Kerekes József szólaltatja meg a gumiarcú Jim Carrey-t, ám ezúttal igazán drámai szerep az övék! Egy gyerekműsor főszereplőjeként Jim Carrey karaktere nem csupán a műsor arca, hanem készítője is: célja, hogy a gyerekek a saját szintjükön megértsék a világot, legyen szó örömteli- vagy szomorú dolgokról. A műsor egy alternatív csodavilágot biztosít a főhősnek, ahol ő maga is elhiszi, hogy minden rendben van, és hogy mindenkit meg tud menteni.

Világa akkor omlik össze, amikor hirtelen családi tragédia történik, ami az egész életét megváltoztatja. Meg kell tanulnia, hogyan éljen egyedül úgy, hogy nem megy el a maradék esze, és eközben a műsorát is kezében tartja. Harcait nemcsak magával, hanem családjával is megvívja: fiával, feleségével és az apjával, aki műsorának producere. Nem könnyen emészthető sorozat, mégis rendkívüli módon nézeti magát!

Fellow Travelers

A sorozat az ötvenes és a nyolcvanas évek között játszódik, és két, titkon homoszexuális férfi életét mutatja be. A drámaiságot nemcsak a korszak adja, amiben élnek, hanem a munkahelyük is: egyikük a Külügyminisztérium munkatársa, így különösen nehéz helyet találni arra, hogy megéljék a szerelmüket. Nézőként harminc éven át követhetjük a kapcsolatukat, így az is kiderül, hogy beteljesedhet-e egy ilyesfajta szerelem a 20. század derekán.

Poker Face

Az Amerikai pitéből is ismerhetjük a Poker Face főszereplőjét, Natasha Lyonne-t. A Tőrbe ejtve rendezőjének sorozata leginkább a Columbóra hasonlít, úgy dramaturgiában, mint a látványban. Akárcsak a legismertebb ballonkabát viselőjének esetében, a Poker Face-ben is tudjuk, hogy mi történt, csak azt nem, hogy mi volt az indíték és hogy pontosan hogyan történt egy-egy bűntény. A sorozat kellemesen visszaránt a régi időkbe, mégis kapott egy modern csavart, s ettől igazán érdekes – no meg persze attól, hogy ezúttal női nyomozóval van dolgunk, nem férfival.

Nyitókép forrása: Getty Images