Barion Pixel A mérgező munkahelyi légkör még az intimflórádat is tönkreteheti (x) – Coloré

A mérgező munkahelyi légkör még az intimflórádat is tönkreteheti (x)

2023. 12. 08.

Mindenkinél eljön egyszer az a pillanat, amikor végre ki tudja mondani: elég volt. Ha ugyanis sokáig ragaszkodunk valamihez, ami rossz nekünk, arra nemcsak a lelkünk, hanem a szervezetünk is reagál előbb-utóbb. Mondjuk hüvelygombával.

„Új év, új kezdet. Tavaly januárban én ezt nagyon komolyan vettem – meséli a 28 éves Lilla. – Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a karácsonyi partin történtek miatt hüvelygombám lett. Na, persze nem azért, amiért a kolléganőim gondolták…”

A főnök meg én?

„Jogi asszisztensként dolgoztam egy irodában, ahol több ügyvéd dolgozott együtt. Pályakezdőként kerültem oda, és Péter, akivel a legtöbb munkám volt, az egyik legmenőbb ügyvédnek számított az összes közül. Jóképű volt, jófej, tisztességes, segítőkész – és házas. Mindenki meg volt győződve róla, hogy nem a két szép szememért karolt fel engem. Persze, aki magából indul ki… Pedig ő tényleg nem akart tőlem semmit, hiszen a feleségével épp a babát tervezgették, ami nehezen jött össze nekik. Az én édesapám azonban jónevű nőgyógyász, aki a meddőségi kezelésekre specializálódott. Felajánlottam a közvetítésemet, ő pedig megígérte, hogy cserébe segít, hogy gyorsan átlássam a munkafolyamatokat.”

A munkahelyi pletyka ellen nincs orvosság

„Sajnos ez túlságosan is hamar sikerült. A kollégáim energiáinak nagy részét ugyanis az kötötte le, hogy fúrták egymást, és képtelen pletykákat terjesztettek mindenkiről. Mivel Péterrel sokat dolgoztunk együtt, és gyakran együtt is mentünk el az irodából, nagyon hamar elterjedt, hogy több van köztünk, mint munkakapcsolat. Én nem akartam kiadni őt, így tisztázni sem tudtam magam a vádak alól. Igyekeztem mindenki mással is dolgozni, hogy lássák, nem »sajátított ki« a főnök, ami persze nem csökkentette a pletykák mennyiségét, ellenben éjt nappallá téve hajtottam, hogy utolérjem magam. A stressz egyre nőtt bennem, és teljesen kimerültem év végére, amikor elérkezett a szokásos karácsonyi buli.”

Előre rettegtem a karácsonyi bulitól

„Kezdettől fogva viszolyogtam a gondolattól, hogy a rosszindulatú, pletykás kollégáimmal iszogassak és táncikáljak, de nem mertem nemet mondani. Igyekeztem jó képet vágni a dologhoz, miközben napról napra nőtt bennem a feszültség. Nem tudtam, hogyan menekülhetnék a helyzetből. Azt hittem, jót fog tenni, ha iszom egy kis alkoholt, de végül sikerült jól becsípnem. Péter látta, hogy baj lesz, ezért időben kimenekített onnan. Ennek hétfőre meg is lett a böjtje.”

Na, mitől van hüvelygombám?

„Darabos-túrós hüvelyfolyásom lett, amit erős viszketés kísért. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a barátnőmnek a munkahelyi mosdóban telefonálva számoltam be a hüvelygombámról, amit az egyik kolléganőm a szomszéd fülkéből csendben végighallgatott. Mire véget ért a beszélgetés, én már tudtam, hogy valószínűleg a stressz borította fel a hüvelyflórám egészségét. Csak az a baj, hogy a cégben mindenki más tudni vélte azt, hogy a fertőzést Pétertől szereztem. Teljesen felesleges lett volna elmagyaráznom, hogy a hüvelygomba nem nemi úton terjedő betegség. A tényekkel és az igazsággal itt már nem sokra mentem, ezért más megoldás kellett.

A Micovag Plus és a munkahelyváltás segített

Zsuzsa barátnőm két dolgot ajánlott a helyzetre: a Micovag Plus hüvelykúpot gomba ellen és munkahelyváltást a mérgező légkör megszüntetésére. Mindkét tanács bevált. A vény nélkül kapható Micovag Plusban lévő tejsav segített helyreállítani a hüvelyem élettani pH-értékét, másik összetevője, a kamillából származó bizabolol pedig enyhítette a kellemetlen tüneteket: a kipirosodást és a viszketést. Januárban pedig eljöttem az irodából. Ahogy lekerült rólam a stressz, a hüvelygombám is elmúlt, és azóta szerencsére nem kellett újra megküzdenem a tünetekkel. Mégsem bánom, ami történt: nemcsak a jogról, hanem a testemről és az emberekről is sokat tanultam. Péterrel pedig azóta is jóban vagyunk. Együtt örülök velük a kislányuk érkezésének.”

Micovag
Micovag Plus – Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A borítókép forrása: Pexels

(Hirdetés)