Szabadtéri kalandozás a nyitásra váróknak

2021. 02. 26.

Addig sem kell szórakozás és szabad levegő nélkül maradnunk, amíg a szabadulószobák zárva, a városismereti séták szüneteltetve vannak.

budapest
Forrás: Unsplash

Ahogyan közeledik a tavasz, egyre több kedvünk van kimenni a szabadba, sétálni a városban. Ha kicsit feldobnánk az unásig ismert útvonalakat, de a járvány miatt nem vehetünk részt vezetett túrán vagy nem akarunk idegenekhez igazodni, akkor érdemes kipróbálnunk az alábbiak bármelyikét.

Landventure

Budapest, Szeged, Pécs és Balatonfüred is szerepel a tematikus nyomozós feladatok között, de van városfüggetlen változata is a Landventure-nek. Az alkalmazásként letölthető nyomozós játékot egyedül és többen is játszhatjuk, lehetünk benne kémek és tudósok is, miközben a látványosságok között bolyongunk. Megvásárlása után egy évig érvényes.

Sétaműhely – Önjáró sétalap

Családosoknak szuper program a Sétaműhely első Önjáró sétalapja, a Budavári Bagolykereső. A kiadvány időtől és létszámtól független, a webshopban való megvásárlás után 10 napig tölthető le és nyomtatható ki. A füzet kitöltése közben kicsik és nagyok együtt ismerhetik meg a budai várat, miközben a cél Pötyi bagoly megtalálása.

Gyülekezésmentes séta

Csakugyan a Sétaműhely találmánya, hogy az eddigi városnéző sétáikat gyülekezésmentessé tették a korlátozások óta, így a járványügyi szabályok teljes betartásával, mégis idegenvezető segítségével élvezhetjük túráikat. Ezek keretein belül felfedezhetjük Újlipótvárost, az Andrássy utat, a Margit-szigetet vagy a Pesti korzót “együtt egyedül”. Az aktuális szabad időpontokért érdemes figyelni a honlapjukat.