Barion Pixel Tervezed a nyaralást? 4 remek program és helyszín Spanyolországban, amit látnod kell, mielőtt meghalsz – Coloré

Tervezed a nyaralást? 4 remek program és helyszín Spanyolországban, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

2024. 03. 26.

Spanyolország egész évben vonzó helyszín a magyarok körében. Összeszedtünk néhány látnivalót, amit érdemes megnézned, ha a mediterrán országban jársz.

Spanyolország nemcsak nyáron, hanem egész évben népszerű úti cél a magyarok körében. Nem véletlen, hogy az ország kitűnő turisztikai célpont! Ismert napsütötte strandjairól, gasztronómiájáról, de akár építészetéről és élénk éjszakai életéről is! Nézzük néhány helyet, látnivalót, amit nem szabad kihagyni!

La Torre Del Oro – Aranytorony Sevillában

A la Torre del Oro ikonikus látványt nyújt a sevillai tájban, és nem lehet úgy fényképezni a folyót, hogy a torony ne legyen rajta a képen. Amellett, hogy szép látványt nyújt, nagy történelmi és építészeti jelentőségű műemlék is. Ez a védőtorony kulcsfontosságú volt az almohádok spanyolországi al-Andalúszi uralma idején, mivel lehetővé tette számukra a folyó ellenőrzését.

Emellett a torony a maga dodecagonális alakjával figyelemre méltó építészeti alkotás. Jelenleg egy tengerészeti múzeumnak ad otthont, amely bemutatja Sevilla, a folyó és a tengeri kultúra jelentőségét Spanyolországban a középkortól Amerika felfedezéséig. A tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a folyóra és a városra.

spanyol
La Torre Del Oro / Kép forrása: Diego Delso/Wikipédia