Barion Pixel Megmutatjuk: íme az 5 legjobb vidéki korcsolyapálya – Coloré

Megmutatjuk: íme az 5 legjobb vidéki korcsolyapálya

2022. 12. 17.

A tél egyik legjobb hozadéka, hogy országszerte több helyen nyílnak korcsolyapályák. Bár nyáron is élhetünk ezzel a lehetőséggel, télen mégiscsak más művelni ezt a sportot, ráadásul nemcsak fedett helyen élvezhetjük, hanem akár a szabadban is!

Országszerte közel 40 korcsolyapálya várja a látogatókat, melyek közül több, mint huszonöt vidéken található. Pár az egész év során működik, de ezek nem tudják megadni azt az élményt, hogy a szabad levegőn róhassuk a köröket a jégen. Gyűjtésünkben sokféle pálya található, egy azonban közös bennük: bármelyiket is választjuk, garantáltan jól fogjuk érezni magunkat!

A legjobb vidéki korcsolyapályák

Győr

A fedett pályát 1984-ben emelték, ám az időnek semmi nyoma: 2010-es renoválásakor teljeskörű felújításon esett át, így megfelel a kor követelményeinek. Hétköznap délelőttönként a helyi iskolák diákjai róják a köröket, délután pedig jellemzően jégkorongedzéseket és jégtánc-oktatást tartanak. Hétvégén azonban bárki elmehet, és korcsolyát is tud kölcsönözni! Ha kezdőként állnánk neki, és nem akarunk kudarcot vallani, akár oktatóhoz is befizethetünk!

A legtöbb helyen bérelhetünk korcsolyát, de érdemes sajátot vinni!
A legtöbb helyen bérelhetünk korcsolyát, de érdemes sajátot vinni! Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Hajdúszoboszló

A város főleg fürdőjéről ismert, de télen is érdemes ellátogatni, ha éppen nem fürdeni, akkor korcsolyázni! A nyitott korcsolyapálya 510 négyzetméteren várja a korizókat, legyenek profik vagy teljesen kezdők. Ingyen használhatjuk, és ha van saját cipőnk, ténylegesen annyi a dolgunk, hogy jégre álljunk, de akár bérelhetünk is! A február 28-ig nyitva tartó pálya a hét minden napján várja a sportolni vágyókat, egészen este 8-ig!

Pécs

A pécsi műjégpálya nyáron teniszpályaként működik, ám ahogy jön a tél, kialakítják a korcsolyapályát, mely szintén nagy népszerűségnek örvend. A félősebbek lelátóról figyelhetik a történéseket, a bátrabbak viszont igazán jól szórakozhatnak, különösen a pénteki, szombati és vasárnapi jégdiszkóban! Ügyeljünk rá azonban, hogy a pálya hétfőn zárva tart!

Veszprém

A korcsolyapályát annak örömére nyitották meg, hogy a város lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Az Óváros téren található pálya 350 négyzetméteres. Méretének okán hamar betelik, így készülhetünk arra, hogy esetleg várnunk kell arra, hogy sorra kerüljünk. Érdekessége, hogy ez nem műjégpálya, hanem valódi jégen hódolhatunk a téli sportoknak.

A legtöbb nyitott korcsolyapálya februárig nyitva tart
A legtöbb nyitott korcsolyapálya februárig nyitva tart / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Zalaegerszeg

A Dunántúl egyik legnagyobb korcsolyapályája a zalaegerszegi Jégcsarnok, ami négy pályával várja az odalátogatókat. 1800 négyzetméteres területen koptathatjuk a korcsolyánkat, de nem kell feltétlenül sajátot vinni, hiszen a helyszínen van lehetőség bérlésre.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix