Barion Pixel Amit a Mauritiusra utazásról tudni érdemes (x) – Coloré

Amit a Mauritiusra utazásról tudni érdemes (x)

2022. 07. 20.

Az utazás mindig különleges élményeket tartogat, ami különösen akkor igaz, ha a világnak egy igazán csodás szegletét látogatjuk meg. Ilyen többek között Mauritius is, a kicsiny szigetállam az Indiai óceánon, nem messze Madagaszkártól.

A Mauritius utazás azoknak ideális választás, akik nem csak pihenni akarnak, hanem aktívan szeretnék tölteni a nyaralásukat. A szigeten ugyanis rengeteg látnivaló akad, aminek a felfedezését kár lenne kihagyni.  

Mauritius Beach
Forrás: elements.envato.com

Ezt érdemes megnézned 

A Mauritius utazásnem lehet teljes a környék vízeséseinek megtekintése nélkül, azok ugyanis egészen elképesztő látványt nyújtanak. Ile aux Cerf-nek is mindenképp fel kell kerülnie a programlistánkra, a másnéven szarvasok szigetének nevezett hely is sok-sok látnivalót kínál. A teknős- és krokodilparkba is érdemes benézni és persze a Hétszínű földet sem szabad kihagyni, ha errefelé járunk. Bár Mauritiuson is rengeteg időt el tudunk tölteni anélkül, hogy látnivaló vagy program nélkül maradnánk, a közelben lévő Réunion szigetére is megéri átmenni. Itt találjuk ugyanis a világ legcsodálatosabb trópusi tengerpartjait.

Ilyen időjárásra számíthatsz

Ami az időjárást illeti, ha október és március között érkezünk, akkor nyári időjárásra számíthatunk. Azt viszont tudni kell, hogy ezen a vidéken sokat esik az eső. Egy hónapban akár 23-25 esős nap is lehet, de az eső ott nem olyan, mint például Európában. Ezek nagyon rövid záporok, zivatarok és nem kell attól félnünk, hogy közben lehűl a hőmérséklet. Átlagosan 27-30 fok jellemző, de a magas páratartalom miatt ez sokszor melegebbnek érződik. Réunion szigetén is ehhez hasonló időjárásban lehet részünk.

Ennyit kell utaznod repülőn 

Mauritius nagyjából 8500 km távolságban van Magyarországtól, így viszonylag hosszú repülőútra kell készülnöd. A helyzetet bonyolítja, hogy nincs közvetlen repülőjárat, így át kell szállni. Például Isztambulban vagy Párizsban, de Bécsből akár közvetlenül is odajuthatunk. Ha átszállással utazunk, akkor a repülőút 15 óra, közvetlen járattal pedig „csak” 10-11.