Barion Pixel A vendéglátás magasiskolája: bemutatunk három híres luxushotelt – Coloré

A vendéglátás magasiskolája: bemutatunk három híres luxushotelt

2021. 10. 23.

Milyen lehet néhány nap a világ legjobb luxushoteleiben? Ahol nem számít a pénz, csak az, hogy a vendégnek a gondolatát is kitalálják, és mindent megkapjon, ami csak kíván. Egy igazi álmodozós kirándulásra hívunk: látogass el velünk a világ leghíresebb luxusszállodáiba!

A szállodák közös jellemzője a lenyűgöző építészeti megoldások alkalmazása, a minden igényt kielégítő felszereltség, a szolgáltatások egész sora, valamint a remek konyha. Ehhez jön még barátságos fogadtatás, a kívánságok profi kezelése és a magától értetődő „a vendégnek mindig igaza van” mentalitás.

Mardan Palace, Törökország

A Földközi-tenger partján elhelyezkedő török Antalya tartományt a „török riviéraként” is emlegetik. Itt fekszik Lara, ahol 1,4 milliárd (!) dollárból felépítették az 560 szobás Mardan Palace nevű luxushotelt. A spa területe meghaladja az 1100 négyzetmétert, a medencék vízfelülete pedig nagyobb 20 ezer négyzetméternél. A vizes élményt négy hatalmas akvárium fokozza. A vendégek privát strandot is igénybe vehetnek, ahová Egyiptomból szállították a homokot. A szobák berendezése során sem sajnálták a pénzt: a szekrényeket bársonnyal bélelték, a padló egzotikus fából készült, a fürdőszoba pedig – természetesen – márványból.

A márvány fürdőszoba a türük luxushotelben
A Mardan Palace márvány fürdőszobája / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Burdzs al-Arab, Dubaj

Valószínűleg ez az arab vitorláshajót formázó szálloda az, ami bárkinek eszébe jutna, ha a néhány luxushotelt kellene említeni. Az Egyesült Arab Emirátusok második legnagyobb városában, Dubajban felépült létesítmény azt állítja magáról szlogenjében, hogy a „világ első hétcsillagos szállodája”. Ezt a feelinget erősítik egybek mellett a 24 karátos aranylemezekkel borított falak, vagy a vendégek rendelkezésére álló sofőrszolgálat, ahol a flotta természetesen Rolls Royce-okból áll. A híres Muntaha étterem, ahová a világ leggyorsabb liftje repíti fel a látogatókat, 200 méterrel a tenger fölött „lebeg”. Ebben a szállodában a legolcsóbb szoba ára is 1000 dollár fölött van éjszakánként.

A legolcsóbb szoba ára is ezer dollár fölött van éjszakánként
A Burdzs al-Arab a világ egyik legjobb szállodája / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

The Plaza, New York

A New York egyik jelképének számító, Manhattan közepén álló épület már több mint száz éve fogadja a világ legkülönbözőbb részeiről érkező vendégeket. Hollywood is felfedezte, és olyan filmek egyes jeleneteit forgatták itt, mint a Reszkessetek betörők 2, A szerelem hullámhosszán, A csajok háborúja vagy A nagy Gatsby. A Plaza szolgáltatásai a lehető legmagasabb színvonalúak, ráafásul olyan nevezetességek fekszenek a közelében, mint a Central Park, a Rockefeller Center és a Radio Music City Hall.

A New Yorki Plaza Hotelben több híres filmet forgattak
A Plaza Hotel New Yorkban / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix