A repülő, ami ugyanoda visz vissza

A hét órás repülő-túrára alig lehet helyet foglalni annak ellenére hogy több százezer forintba kerül.

Az ausztrálok nem bírják repülés nélkül még a járvány ideje alatt sem. Egy ausztrál légitársaság ezért olyan járatot indított, ami hét órán át repül, de ugyanoda tér vissza.

A Great Souther Land Boeing 787 Dreamline gépe Sydneyben száll fel, és egy hatalmas túra után ugyanoda is tér vissza.  A hét órás út során az utasok gyönyörű tájakat csodálhatnak meg, a gép ugyanis néhol egészen alacsonyan repül. A repülő hatalmas panoráma ablakokkal lett ellátva, hogy a kilátás még jobb legyen.

Gyönyörű tájak

A járat útba ejti a leggyönyörűbb tájakat az országban: elrepül a Nagy-korallzátony, a Whitsunday-szigetek, a Kata Tjuta-hegység és az Uluru nevű homokkőhegy fölött, de csodás városok, a Gold Coast, a Byron Bay és Sydney kikötője is megcsodálhatóak a magasból.

Forrás: Pixabay

Borsos az ár

A gépre helytől függően 150 000 és 800 000 forint közötti összegért lehet helyet foglalni. Az ausztrálokat azonban ez sem tántorítja el, hisz a jegyek gyorsan fogynak, a járatok tele indulnak el rendszeresen. Noha sokan környezetvédelmi szempontból aggályosnak találják ezt a fajta “felesleges” utazást, a cég igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a bevétel egy részével hozzájárul hozzájárul a légitársaság széndioxid-kibocsátást ellensúlyozó programjához.

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Lehullt a lepel Jennifer Aniston szépségápolási titkairól