A környezettudatos nyaralás 5 fontos szabálya

Aki szeret tudatos lenni és odafigyelni a környezet- és bolygóvédelemre, az a vakáció alkalmával sem feledkezhet meg az elveiről.

Környezettudatosnak lenni az egyszerű mindennapokban mutatkozik meg igazán… A szelektív hulladékgyűjtés, a fogyasztás mérséklése, a kerti komposztálás, a dolgok újrafelhasználása, a csomagolásmentes vásárlás és a gyermekeink erre való ösztönzése.

Nyaralas Kornyezettudatos 1
Forrás: northfoto.com

Csak néhány dolog, amivel tehetünk a bolygónk védelméért. Ám ezt az öko-szemléletet érdemes a nyaralásra is magunkkal vinni, méghozzá az utazás megtervezésétől kezdve a hazaérkezésig.

  • Az utazás eszköze az egyik legfontosabb szempont. A repülőgépek hatalmas szennyezést jelentenek a környezetre, de persze az autók sem a legjobb megoldások ilyen szempontból. Sajnos bizonyos helyekre nem juthatunk el repülő nélkül, de ilyenkor választhatjuk a drágább, kompenzációs jegyet, melynek százalékos értékét visszaforgatják a bolygóvédelembe. A legjobb lenne persze, ha tömegközlekedéssel, vonattal vagy busszal mennénk nyaralni, de sokan nem mondanának le a kényelmükről.
  • Spórolhatunk és a fákat is védjük, ha nem nyomtatunk jegyet, nem kérünk papír alapú jegyet az utazási irodában, hanem mindent elektronikus formában intézünk, valamint a mobilunkon vagy az applikációnkban tároljuk a szükséges dolgokat.
  • A nyaralóhelyen is figyeljünk oda az itthon kialakított szokásainkra. Ne szemeteljünk, ne vegyünk feleslegesen műanyag zacskót (vihetünk itthonról vászontáskát), ha van rá mód, maradjunk szelektívek. Ne dőljünk be a sok apró, turistacsalogató kacatnak, amelyekkel a tömegtermelést ösztönözzük.
  • Sose támogassuk az állatkínzást! A láncon mutogatott és lefényképezhető, megsimogatható majmok, papagájok és egyéb egzotikus állatok az életükkel és a szabadságukkal fizetnek a mi szelfinkért.
  • Tájékozódjunk előre! Sokat tehetünk azzal, ha a kiszemelt úticélról mindent előre megtudunk öko-szempontból, így biztosan helyben is meg tudjuk oldani majd a szokásainkat. Ma már nagyszerű applikációkat lehet találni mindenre.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sikeres nők hét szokása