Barion Pixel 5+1 családbarát strand a Balatonon, ahol a lurkók is megmártózhatnak – Coloré

5+1 családbarát strand a Balatonon, ahol a lurkók is megmártózhatnak

2021. 07. 08.

Telt házzal üzemelnek a Balaton strandjai. Bár rengeteg fürdőhely hirdeti magát család- és gyerekbarátnak, valójában elég kevés helyen teljesülnek azok a feltételek maradéktalanul, amelyek az egészen kicsik számára is biztosítják a felhőtlen kikapcsolódás élményét. Most ezekből szedett össze a Balaton.hu néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Napfény Strand, Balatonlelle

Tengerparti utánérzést kelt az emberben a déli part egyik legközkedveltebb, homokkal feltöltött strandja. Árnyékos helyek és játszóterek is bőven akadnak a területen. A Balaton déli oldalának sekélysége miatt ideális lehet a vízzel még csak ismerkedő kisgyerekek számára, de a magyar tenger mellett három élménymedence is a lurkók és szüleik rendelkezésére áll.

balaton gyerekbarat strand
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Helikon Strand, Keszthely

A csemeték számára külön homokos partot alakítottak ki Keszthelyen, ahol építhetik a szebbnél szebb szobrokat és várakat. Az öböl medrét 2013-ban mentesítették az iszaptól, melyet homokkal pótoltak. Nagy előnye ennek a fürdőhelynek, hogy a parkolás ingyenes. Az olyan széles körű sportolási lehetőségek mellett, mint a röplabda, foci vagy akár a sakk, szintén fellelhető játszótér és árnyas területek is.

Zánka

Díjmentes a belépés a 6 éven alattiak számára a 27 ezer négyzetméteres füves partszakaszra. A folyamatos fejlesztéseken áteső komplexum kosárlabda- és futballpályával rendelkezik, de homokos játszóterekért sem kell a szomszédba menni. A nyári idény alatt pedig még kézműves foglalkozások és különböző sportversenyek is várják a kicsiket

További gyerekbarát strandokért kattints a Balaton.hu oldalára!