Barion Pixel 5 város Észak-Olaszországban, amit feltétlenül látogass meg, ha arra jársz! – Coloré

5 város Észak-Olaszországban, amit feltétlenül látogass meg, ha arra jársz!

2023. 08. 07.

Észak-Olaszország a térség egyik legszebb része, hiszen számos, az irodalomból is ismert város fekszik itt. Nem volt hát egyszerű kiválasztani azt az ötöt, amit látogatásra ajánlunk!

Ha Európa csizmáját választjuk úticélul, nem érdemes kihagyni a tengerpartokat, de ha városnéző túrára mennénk, Észak-Olaszország számos csodát nyújt kisebb és nagyobb városok tekintetében is. Ha kocsival indulnunk neki, könnyű dolgunk van, de ha repülővel indulunk, és a vonatozást választjuk, még az ország tömegközlekedésének ismeretével is gazdagabbak leszünk!

Észak-Olaszország csodái

A térség akár autóval is könnyedén megközelíthető, hiszen Velence a fővárosunktól hat-hét óra autóútra található. Az autó hatalmas szabadságot ad, de amennyiben erre nincs módunk, úgy osszuk be az időnket, hogy minél többet lássunk, de azért hagyjunk időt a pihenésre is!

Velence

Észak-Olaszország kihagyhatatlan ékköve a csodás Velence. Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni a szigetegyüttesről, ami megannyi titkot és csodát rejt. Ha van elég időnk, érdemes nemcsak a turistalátványosságokat megnézni, hanem olyan utcákba is elmenni, ahol kevesen vannak, hiszen itt láthatjuk Velence igazi arcát! A fejünk felett lógó kiteregetett ruhák, és a sikátorokban labdázó gyerekek segítenek abban, hogy lássuk, hogyan élnek a helyiek, akikből egyre kevesebb van!

Verona

Ha Párizs a szerelmesek városa, Verona sem marad el mellette, hiszen egy drámai szerelmes történet fűződik a városhoz, mégpedig Rómeó és Júlia története! Shakespeare műve ugyanis ezen a helyen játszódik, és ad helyet a világirodalom egyik legismertebb szerelmének. Ha arra járunk, megnézhetjük Júlia erkélyét, ám azt ne feledjük el, hogy kitalált történetről van szó! A turistalátványosság az egykori a Dal Capello családé volt, s ez kétségkívül hasonlít a Capulet névre, innen terjedt el az, hogy Júlia erkélyét láthatjuk.

Garda-tó

Olaszország legnagyobb tava megannyi mesés látnivalót nyújt, függően attól, hogy honnan nézzük meg. Az egyik legismertebb turistacélpontja Sirmione, ahol a parton, majd egy kis faluban sétálgatva vehetjük meg amit szemünk és szánk kíván. Lazise is népszerű a turisták körében, innen is elképesztő látványt nyújt a tó, éppúgy, ahogy Garda városából, ahonnan monumentális sziklás hegyeket is megcsodálhatunk.

A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava / Kép forrása: Unsplash
A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava / Kép forrása: Unsplash

Milánó

Ha kicsit nyugatabbra megyünk, máris Milánóban találhatjuk magunkat. A Scaláról mindenki hallott, azonban nyaralás alatt nincs feltétlenül módunk arra, hogy bejussunk. Nem így a Dóm tetejére, hiszen a templomot nemcsak belülről, hanem a tetején is bejárhatjuk. Bár a város számos látnivalót kínál, fentről is meg tudjuk nézni, és ehhez a Dóm teteje a legalkalmasabb. Van lift, így a lépcsőzést megúszhatjuk, és több stílussal is megismerkedhetünk, hiszen a különböző szobrok és vízköpők több művész alkotásait dicsérik. Érdemes itt elidőzni, mert maradandó élményt nyújt!

Észak-Olaszország egyik legszebb kilátását a ,,dómtetőről" láthatjuk / Kép forrása: Unsplash
Észak-Olaszország egyik legszebb kilátását a ,,dómtetőről” láthatjuk / Kép forrása: Unsplash

Torinó

Ha Torinóba megyünk, nagyvárost választunk, mégsem tűnik olyan nagynak, ugyanis a turisták mértéke korántsem akkora, mint Milánóban, Rómában vagy Velencében. Ha jókor megyünk, a boltíves főutcán ócskapiacba botolhatunk, ahol érdemes készpénzzel készülni, mert a kártyát nem szeretik annyira az árusok. Ha már erre járunk, mindenképpen megér egy látogatást az itt található Mozimúzeum is, ami a világ legmagasabb múzeuma is egyben. Bár Olaszországról van szó, aki Bud Spencer és Terence Hill filmjei miatt megy a múzeumba csalódni fog, ennek ellenére sok érdekesség van kiállítva, ami nemcsak a filmezés, hanem a fotózás történetét is elmeséli, ráadásul még egy magyar film poszterét is megtalálhatjuk!

E boltívek között olyan bolhapiacba is futhatunk, ahol számos csodaszép régiség lehet a miénk! / Kép forrása: Unsplash
E boltívek között olyan bolhapiacba is futhatunk, ahol számos csodaszép régiség lehet a miénk! / Kép forrása: Unsplash

Nyitókép forrása: Unsplash