Barion Pixel New York 5 eldugott helye, amit látni kell! – Coloré

New York 5 eldugott helye, amit látni kell!

2022. 09. 29.

New Yorkról mindenkinek eszébe jut valami. Egy ismert dal, számos film és sorozat színhelye, ismerősök beszámolója, vagy egy távoli, elképzelt világ. Sok-sok nevezetességről hallottunk, ám több olyan eldugott hely van, amely ugyan nem annyira ismert, mégsem érdemes elfeledkezni róluk.

New York a világ egyik legismertebb városa. Látnivalókból van bőven: itt van az amerikai Szabadságszobor, az Empire State Building, számtalan múzeum, forgatási helyszín, és a sort hosszasan folytathatnánk. Vannak azonban a városnak olyan eldugott, de nem elfeledett részei, melyeket mindenképpen érdemes megtekintenünk, ha van némi szabadidőnk, amikor arra járunk.

Kiállítások, a MET-en túl

A művészetek kedvelőinek nem kell bemutatni a MET-et és a MoMa-t sem, de van még látnivaló ezeken kívül is – annak ellenére, hogy erre a két helyre sem elég egy hét akkor sem, ha csak ezeket látogatjuk meg New Yorkban. A Guggenheim Museum és a Whitney Museum of American Art is olyan alkotásokat és emlékeket sorakoztat fel, amiért érdemes betérni ezekre a helyekre is! A Whitney-ben láthatjuk az Amerikai Egyesült Államok megjelentősebb festőinek a munkáit, egészen a huszadik század elejétől napjainkig, ráadásul tetejéről pazar kilátás nyílik a városra.

A Whitney több művészgeneráció műveit mutatja be
A Whitney több művészgeneráció műveit mutatja be / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Long Beach – ,,lenn az óceán partján”

Ahogy neve is sejteti, egy partot ajánlunk, mégpedig nem is annyira messzire a várostól! A Penn Stationről induló elővárosi vonattal könnyedén az óceánnál találjuk magunkat, és kipihenhetjük a betondzsungel forgatagát. A fehérhomokos óceánparton hallgathatjuk a víz hullámait, a sirályok vijjogását, és ha éppen jó időt fogunk ki, fürödhetünk is egyet!

New York felülről – Summit One Vanderbilt

A városba visszatérve egy toronyház tetejét ajánljuk. A Grand Central pályaudvar közelében lévő Vanderbilt sugárút 1. alatt található egy vadonatúj toronyház, melynek tetejéről elképesztő látvány tárul elénk. A felsőbb emeleteken 360 fokban csodálhatjuk meg a várost, ráadásul nemcsak az ablakok, hanem a padló és a plafon is üvegből készült, így úgy érezhetjük magunkat, mintha lebegnénk a város felett.

Ha kíváncsi vagy New York további eldugott helyeire, keresd fel a Borsmenta oldalát!

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix