Barion Pixel Marie Kondo módszere megszabadítja Twitter-fiókod a negatív tartalmaktól – Coloré

Marie Kondo módszere megszabadítja Twitter-fiókod a negatív tartalmaktól

2021. 09. 05.

Akárcsak a tavasz, az ősz is egy új kezdet lehetőségét hordozza magában, ezért ideális az idő nem csupán ruháink és otthonunk, de közösségi oldalaink rendbetételére is. A Twitter például tökéletes platform arra, hogy képbe kerülj a legfrissebb hírekkel, mémekkel és persze követhesd barátaidat – ugyanakkor számos olyan tartalom is keringhet az üzenőfaladon, amelyek inkább lehúznak, mintsem feltöltenek.

 A Facebook egykori termékmenedzsere ezért gondolt egyet, és kitalált egy appot, amivel egyszerre kikövethetsz minden olyan Twitter-fiókot, amelyek már nem szolgálják a lelki békéd. Az alkalmazás inspirációját pedig nem más, mint a rendrakás koronázatlan királynője, Marie Kondo szolgáltatta.

Marie Kondo módszerével megszabadulhatsz a negativitástól

Mindenekelőtt tekerjük vissza az időt 2019-ig, amikor is Julius Tarngban megfogant az alkalmazás ötlete, miután teljesen elvarázsolta őt Marie Kondo rendrakási módszere. Aki esetleg anno lemaradt volna az eseményekről, a technika lényege, hogy minden olyan holmitól megszabadulunk, amely már nem jelent örömöt az életünkben. Tarng azonban úgy vélte, ezen elvnek a digitális térben is nagy hasznát venné, ezért megszabadította Twitter oldalát a negatív tartalmaktól.

Az applikáció a Tokimeki Unfollow nevet viseli, ami japánul annyit tesz, ‘örömet csempészni a mindennapokba’. Tarng szerint ez a filozófia tette híressé Marie Kondót, most pedig ő is továbbviszi ezt, csak épp más formában.

Mindenekelőtt fontos, hogy tudd, a takarítási folyamat időigényes, mivel az eszköz egyesével átvizsgálja az általad követett fiókokat, megmutatja neked azok legújabb posztjait, majd rákérdez, hogy továbbra is örömet okoznak-e neked, ezután pedig választhatsz a „Követés” (Follow) és „Kikövetés” (Unfollow) opciók közül. (Tarng azt javasolja, hogy a folyamat hosszadalmassága ellenére érdemes azt időről időre megismételni.)

A feltaláló a Wirednek mesélt a Tokimekiről: „Ha fontos számodra mondjuk az, hogy politikával kapcsolatos híreket kövess a Twitteren, akkor nyugodtan az idővonaladon hagyhatod az ilyen típusú tartalmakat. Ám ha inkább elszomorítanak, akkor jobb, ha ezentúl csak a The New York Times hasábjain találkozol velük.”

Aki esetleg hezitál, érdemes esélyt adni a dolognak, hiszen mostanra több kutatás bebizonyította, hogy a mentális egészségi állapotunk szorosan összefügg a közösségi média használatával. ‘Kigyomlálni’ az életünkből ami már haszontalan, nos, az mindenképp csak hasznos lehet. A Tokimeki Unfollow ezen a linken elérhető, majd miután bejelentkeztünk vele a Twitter-fiókunkba, kezdődhet a nagytakarítás.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix