Barion Pixel 3 biztos tipp, hogy rendbe tartsd a háztartásod – Coloré

3 biztos tipp, hogy rendbe tartsd a háztartásod

2020. 11. 24.

A rendetlenség eltűntetése és a jól szervezett tér létrehozása nem könnyű. Egyszerű elveszíteni a motivációt, irreálisak vagyunk abban, mennyi időbe telhet majd, és küzdünk olyan tárgyak kidobásával, amelyek Marie Kondo szavaival élve nem okoznak „örömet”. De a pakolás szórakoztató is lehet, és ha helyesen történik, jobbá teheti az otthont és az életünket.

A rendszerező guruk, Clea Shearer és Joanna Teplin híresek arról, hogy egyedülálló stílusukkal megszüntetik a rendetlenséget. Határozott csillagai az Instagramnak, rengeteg híres ügyfelük van (Reese Witherspoon, Eva Longoria és Neil Patrick Harris, hogy csak néhányat említsünk), és ha új Netflix sorozatukat is követed, valószínűleg már rengeteg tippet és trükköt gyűjtöttél össze útközben.

haztartas 2

De hogyan alkalmazd ezt a módszert otthonodban? Clea és Joanna egyszerű megközelítést követnek, ahol rendszereznek, kategorizálnak és szortíroznak.

Először is mindig egy kis fiókkal vagy szekrénnyel kell foglalkoznod az első projektként. Miért? Mivel ez könnyebben kezelhető, ráadásul ha ezt befejezted, ugyanazokat a technikákat alkalmazhatod egy nagyobb térben is, legyen az a szekrény, kamra vagy egy egész szoba. De a legfontosabb az, hogy ragaszkodj egy rendszerhez, mert túl gyakran visszatérhetnek a régi szokások, és néhány hónap múlva a kacatok ismét felhalmozódnak.

Ha készen állsz arra, hogy jobbá alakítsd otthonod, olvasd el Clea és Joanna rendszerező és szortírozó tippjeit a kezdéshez:

  1. Kezdd kicsiben

– Ha még nem ismered a rendrakás művészetét, kezdd kicsiben… ezt mi komolyan is gondoljuk. A legnagyobb hiba az, hogy túl lelkessé válsz a megfelelő eszközök nélkül – magyarázza Clea és Joanna. Egyetlen fiók a legjobb kiinduló pont, mert kezelhető és az első nagy győzelmet ez hozza majd.

– A motiváció megőrzéséről van szó. Kezdj egy kisebb projekttel, majd ismételd át az ezzel nyert tudást, és alkalmazd egy kicsit nagyobb projektre.

  1. VARIÁLD ÁT

A pakolás kulcsfontosságú része Clea és Joanna módszertanának, amely lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználd helyet és elérd a számodra szükséges elemeket.

Az első lépés az, hogy mindent eltávolítsunk a térből. Innentől kezdve csoportosítd az elemeket kategóriák szerint, és csak azokra az elemekre cseréld le őket, amelyekre szükséged van, a többit pedig ajándékozd el. A lecsökkentett mennyiséggel könnyebb kialakítani egy funkcionális rendszert, amely illeszkedik a térhez és a saját életstílusodhoz – magyarázzák.

  1. RAGASZKODJ A RENDSZERHEZ

-A rend fenntartásának legegyszerűbb módja a rendszer napi követése – tanácsolja Clea és Joanna. Ha jól csináltad, akkor rendelkezned kell egy olyan rendszerrel, amely nemcsak a szoba mérete és a dolgok mennyisége, hanem az adott tér funkciójának megfelelően is működik.

-Ez azt jelenti, hogy a rend fenntartásának olyan egyszerűnek kell lennie, mint például visszatenni a dolgokat oda, ahová tartoznak, vagy amit néha néhány hétenként „mini rendszerezésnek” nevezünk.

Képek forrása: pixabay.com

/otthon/haztartas/3-biztos-tipp-hogy-rendbe-tartsd-a-haztartasod/