Barion Pixel Lehet, hogy a letiltottak listájára kerültél? Az 5 módszer valamelyikével derítsd ki! – Coloré

Lehet, hogy a letiltottak listájára kerültél? Az 5 módszer valamelyikével derítsd ki!

2023. 11. 22.

Világunk nemcsak felgyorsult léptékkel halad, de a közösségi oldalaknak és egyéb platformoknak köszönhetően a folyamatos elérhetőség, valamint az extrém mennyiségű információáradat energiát vesz el tőlünk. Ha a Facebook aktív használója vagy és gyakran használod funkcióit, elképzelhető, hogy egy-egy ismerős számára érdektelenné válsz, esetleg még a béketűrésből is kihozod és a letiltottak listájára kerülsz.

Az online kapcsolatok és szociális médiaplatformok használata során fontos megérteni, hogy mindenki jogosult a magánélet tiszteletben tartására és az online tevékenységeik kontrollálására. A letiltottak listája erre egy módszer. Amikor valaki letilt valakit a Facebookon, az általában személyes döntés alapján történik, amit illik tiszteletben tartani. Sok esetben erre az érintett csak akkor jön rá, ha konkrét interakcióba szeretne lépni a letiltóval.

Ha csak gyanítod, hogy letilthattak, de szeretnél biztosra menni, többféle módját választhatod, hogy kiderítsd.

A jó hír az, hogy a közösségi média gurujának sem kell lenned ehhez.

Letiltottk listája
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy a közösségi oldalán mit szeretne látni és mit nem / wildpixel / Getty Images

5 módja, hogyan derítsd ki, hogy a letiltottak listáján szerepelsz-e

  1. Az egyik legegyszerűbb módja az, hogy a Facebook kereső mezőjébe beírod azt a nevet, akit gyanítasz, hogy letiltott. Ha nem ad ki találatot, akkor az tényleg jelentheti a tiltást, ugyanakkor félre is vihet ez a módszer, mert szó lehet arról is, hogy a személy törölte profilját a Facebook oldalról.
  2. Egy másik ugyancsak egyszerű módja kideríteni, hogy valaki letiltott-e, hogy megpróbálsz neki üzenetet küldeni a közösségi média felületén. Mindegy, hogy csevegtetek-e már ilyen módon vagy sem, de ha letiltott, akkor nem tudod vele felvenni a kapcsolatot. Ha már leveleztetek egymással, akkor pedig csak keresd vissza a vele való üzenetváltást, de ha a neve helyén azt olvasod, hogy Facebook felhasználó vagy user, akkor ő törölte magát a közösségi oldalról.
  3. Ha valaki letiltott téged és te megtekintenéd a személy profilját, egyszerűen nem fogja azt engedni. Ha felbőszülve az üzenőfaladon szeretnél valamilyen információt közölni vele, de privátban ezt nem tudod megtenni, akkor is azt fogod tapasztalni, hogy a posztban nem tudod őt megjelölni.
  4. Amennyiben te magad nem vagy nagyon aktív használója a Facebooknak, akkor nem biztos, hogy tiltásról van szó. Minél aktívabban vagy jelen a felületen, annál több ismerősödhöz jut el az a tartalom, amit megosztasz. Ha tehát kevésbé mutatod magad, akkor elképzelhető, hogy emiatt nem látod egy-egy ismerős bejegyzését.
  5. Ha annyira aktív vagy, hogy az valakit már idegesít, dönthet a tiltás mellet vagy ahelyett csak kikövet (nem fogja látni egyik tartalmat sem, amit te megosztasz), esetleg kijelöl (nem lesztek ismerősök a Facebook felületén). Ha tiltott, akkor nem tudod vele a kapcsolatot semmilyen módon felvenni a közösségi média oldalán. Ha csak kikövetett, akkor nem látja a tartalmaidat, de te igen. Ha pedig az ismerősei közül törölt, akkor a nevére rákeresve azt fogja mutatni, hogy újból ismerősnek jelölheted (vagyis most nem vagytok azok).
Letiltottak listája
Van más módja is a kommunikációnak, amennyiben helyre szeretnéd hozni a kapcsolatot / Kép forrása: keport / Getty Images

Ha bánt, hogy valaki így reagál rád valami miatt, de a Facebookon már nincs módod megmagyarázni, helyre hozni, bocsánatot kérni, akkor a legjobb módja ennek az, ha személyesen elé állsz. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor keress más eszközt (telefon, sms, egyéb közösségi platform), amelyen keresztül felveheted vele a kapcsolatot. ha nálad szakadt el a cérna, akkor így tudsz ITT van a segítség, hogy tudod magadtól távol tartani a nem kívánt személyeket.

Nyitókép forrása: cagkansayin / Getty Images
0 /eletmod/technika/letiltottak-listaja/