Barion Pixel Már drónokat vetnek be Spanyolországban – Coloré

Már drónokat vetnek be Spanyolországban

2021. 10. 28.

Egyre több területen használják ki a drónok nyújtotta lehetőségeket. Nem is gondolnánk, hogy még állatmentésre is alkalmasak ezek az eszközök.

A természet olyan hatalmas erőkkel rendelkezik, amelyek Földünk felszínét a mai napig formálják. Mindezt természetesen megtapasztaljuk. Jó esetben ez semmilyen hátrányt nem jelent, azonban vannak olyan katasztrófák, amelyek az életminőségünket, a környezetünket vagy akár az életünket is fenyegethetik.

Spanyolországban már hetek óta érzik, hogy milyen erők szunnyadnak a föld belsejében. Ezt a Cumbre Vieja vulkán kitörése prezentálja. Otthonok perzselődtek meg és váltak hamuvá az 1270 Celsius-fokos lávafolyam által.

Cumbre Vieja
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

A vulkáni tevékenység elérte La Palma szigetének újabb településeit. Az evakuálás időben megtörtént, így az érintett területről az ott élők el tudtak menekülni. A láva azonban nemcsak az emberre jelent veszélyt, hanem az állatokra is.

Drónok szerepe a mentésben

A vulkánkitörés által jelentkező vészhelyzetben megkezdték az érintett települések kiürítését. Néhány kutya, macska azonban magára maradt. Hála a modern technikának köszönhetően drónokkal derítették fel, hogy hol van segítségre szoruló háziállat. A vészhelyzet során ezek a repülő eszközök jelentették a magukra maradt kedvencek egyetlen gondozási módját. Ezekkel az eszközökkel szállítottak élelmet és vizet számukra.

Jó ideig csak az ellátásban segítettek a repülő masinák. Mivel azonban a vulkáni munka nem csitul, hanem egyre veszélyesebben nyilvánul meg, engedélyt kaptak, hogy az állatokat kimenekítsék a kritikus területről.

A kutyák és cicák már ismerik a drónokat, hiszen az élelmezés során már látták őket. Most azonban arra használják fel ezeket az eszközöket, hogy azok alacsonyra szállva felkeltsék az állatok figyelmét, majd azt követve a veszélyes zónából kicsalogassák, hogy végül befogják és biztonságba helyezzék őket.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix