Gyakran fáj a nyakad? Íme egy szuper tipp a megoldásra

Ismered az érzést, amikor alig tudod elfordítani a fejed oldalra, annyira fáj a mozdulat, ugye? A probléma sokakat érint, születtek is rá megoldások. Én nemrég találkoztam egy nagyon érdekessel.

Körülbelül most kezd el fájni a nyaka annak, aki érzékeny rá. A vakációnak régen vége, és éppen eleget ültünk a számítógép előtt merev nyakkal, és elég stressz is érhetett minket mostanra. Ráadásul épen most jön a következő: a megfelelő felkészülés az év végi ünnepekre. Ilyenkor már elég egy rossz mozdulat, vagy hogy megcsapjon a huzat, és kezdődik a szenvedés…

A nyakfájás kezelésére többféle házi módszer van. Használhatsz például izomlazító vagy melegítő krémet, masszőrhöz fordulhatsz, vagy óvatosan gyógytornába kezdhetsz, ha már kicsit jobban vagy. Vagy… kipróbálhatod a nyakba tehető masszírozó készüléket.

Ez az eszköz sokat segíthet a nyakfájdalom enyhítésére
Ez az eszköz sokat segíthet / Fotó: get-neckrelax.com

Több technológia összefonódása

Egy szabadalmazott technológia alapján készült kis, hordozható eszközről, a Neck Relaxról beszélünk. Leírása szerint a nyakra téve infravörös hőtechnológia, nyugtató mágnesterápia és elektromos izomstimuláció segítségével gyorsan enyhíti az izomfájdalmat.

Tartozik hozzá két tappancs is, ami a test egyéb pontjaira helyezve is oldja az izmok feszültségét. A készülék emellett segíthet a vérkeringés fokozásában, – ha van – a gyulladás csökkentésében, lerövidíti a gyógyulás idejét és rugalmasabbá teszi az izmokat.

Használata rendkívül egyszerű. A nyak köré kell helyezni – állítható a mérete, ezért mindenkire illik –, és 10 percig kell használni, de ennyi idő után magától is kikapcsol. Naponta kétszer-háromszor ajánlott ismételni a kezelést. Az eszköz körülbelül 70 dollárba kerül.

A vásárlók véleménye

Az Amazon vásárlóinak értékelése alapján 4 pont fölött van a pontszáma, ami nem rossz. Volt, aki elmondta, hogy ez az eszköz minden korábbinál eredményesebb, és rendszeresen „harcolnak” érte a férjével. Többen jelezték, hogy maximálisan megérte a befektetést.

Egy vásárló azt kifogásolta, hogy túlságosan felmelegszik, egy másik pedig hibás terméket kapott, amit vissza is küldött – valószínűleg ez húzta le a pontszámot.

Fontos: A nyakfájdalom mögött komolyabb betegség, például a csigolyák elmozdulása, kopása vagy akár porckorongsérv is állhat. Súlyosabb vagy nem múló fájdalom esetén mindenképpen fordulj orvoshoz!

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sikeres nők hét szokása