Barion Pixel A Scooby Doo Velmája hivatalosan is LMBTQ+ karakter lett – Coloré

A Scooby Doo Velmája hivatalosan is LMBTQ+ karakter lett

2022. 10. 07.

A Scooby Doo mesék és filmek híres nyomozó csapatának tagja, Velma mindig is “gyanús” volt, már csak megjelenése miatt is.

A Scooby-Doo amerikai televíziós franchise 1969-ben indult hódító útjára, amikor az eredeti rajzfilmet, a Scooby-Doo, merre vagy?-ot elkészítette a Hanna-Barbera Productions Joe Ruby és Ken Spears ötlete alapján. A mesében négy ifjú, Fred Jones, Diána Blake, Vilma/Velma Dinkley és Norville „Bozont” Rogers rejtélyeket oldanak meg természetfeletti teremtményekkel, lényekkel kapcsolatban.

És hát az ügyefogyott főszereplő pedig maga Scooby, egy barna dán dog, aki Bozont házi kedvence. A franchise-t később a Warner Bros. vette át, és rengeteg feldolgozás, illetve spin-off készült belőle.

Velma
Forrás: Northfoto

A legújabb rajzfilm epizódban, ami egy halloweeni rész lesz, a trailerek alapján végre egyértelművé válik, hogy Velma leszbikus. A csapatban ő volt mindig is az okos lány, szemüvegben, gomba frizurával és nem éppen a legújabb divat szerint öltözve. Ellentétének számított a csajos pasimágnes Diana.

Velmáról régóta rebesgetik, hogy a saját neméhez vonzódik, és ezt James Gunn, az élőszereplős filmek forgatókönyvírója is megerősítette, amikor 2020-ban a Twitteren írt minderről. Gunn igyekezett egyértelmű utalásokat tenni a filmjeiben, de ezeket végül a gyártó cég addig hígította, finomította, mígnem szinte alig lehetett erre következtetni.

Most 2022-ben azonban nincs több ködösítés, a netet villámgyorsan bejárt beharangozókban a karakter láthatóan teljesen zavarba jön és belehabarodik egy Coco Diablo nevű divattervezőbe, aki ráadásul a Rejtély Rt. ellenlábasa.

Velma
Forrás: YouTube

A Trick or Treat Scooby-Doo! című rész már elérhető a videótárakban.

Velma mellett számos LMBTQ+ karakterrel találkozhatunk a rajzfilmekben. Ilyen Waylon Smithers, valamint Patty és Selma a Simpson családból, vagy éppen Terk a Tarzanból.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto