Barion Pixel 2023-ban készülhet a Tomb Raider sorozat – ő kaphatja Lara Croft szerepét – Coloré

2023-ban készülhet a Tomb Raider sorozat – ő kaphatja Lara Croft szerepét

2023. 01. 29.

Az Emmy-díjas Fleabag drámasorozat üdvöskéje a népszerű videójátékból, a Tom Raiderből lett akciófilm alapján fejleszti az akciósorozatot a streaming platformra.

A fejlesztési stádiumban lévő Tomb Raider projekt Phoebe Waller-Bridge nemrégiben megújított, a kiskereskedelmi óriással és a streamerrel kötött átfogó megállapodásának legújabb eredménye. Phoebe neve a Fleabag/Bolhafészek című sorozattal vált világhírűvé, amelyben ő a címadó főszereplő.

Tomb Raider
Forrás: Northfoto

Phoebe Waller-Bridge a Tomb Raider sorozat forgatókönyveinek megírásával foglalkozik éppen a legfrissebb iparági pletykák szerint. Waller-Bridge nem tervezi a főszerepet is magára osztani, tehát Lara Croft szerepe egyelőre kiadó, és biztosan jobbnál jobb fiatal színésznők fognak versengeni a szerepért. A rajongók azonban Zendaya-t látnák a legszívesebben a szerepben.

A Tomb Raiderből 2001-ben és 2018-ban készültek filmadaptációk Angelina Jolie és Alicia Vikander főszereplésével, amelyekben a badass régész, Lara Croft kalandjai elevenedtek meg. Az idők folyamán a karaktert olyan színésznők is megformálták más projektekben, mint Camilla Luddington, Keeley Hawes és Minnie Driver. Sőt, Hayley Atwell egy Netflix anime sorozatban is életre keltette Larát.

Tomb Raider
Forrás: Northfoto

A Tomb Raider lesz Waller-Bridge legújabb projektje az Amazonnál, producerként és forgatókönyv íróként is jegyzi majd. A színésznő-író-producer Claudia Lux könyvének adaptációját, a Sign Here című filmet is fejleszti a streaming szolgáltatónak, a forgatókönyv megírásával.

Az angol színésznő legközelebb az új Indiana Jones filmben tűnik majd fel, Harrison Ford és Antonio Banderas mellett. De társszerzője volt például a Nincs idő meghalni alcímű 2021-es James Bond filmnek is, és az ő nevéhez fűződik az HBO Run című filmje, illetve Az Úr sötét anyagai is.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto