Barion Pixel A zenetörténelem egyik legnagyobb sikere és egyben tragédiája! Ma lenne 89 éves a Rock ‘n’ Roll királya, Elvis Presley – Coloré

A zenetörténelem egyik legnagyobb sikere és egyben tragédiája! Ma lenne 89 éves a Rock ‘n’ Roll királya, Elvis Presley

2024. 01. 08.

Nők milliói keresték a kegyeit, világhírnévre tett szert úgy hogy sosem lépett fel külföldön, eleinte furcsán néztek rá különös mozgása miatt, de így is a zene történetének legnagyobb sztárja lett. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet Elvis Presley-ről, aki ma ünnepelné 89. születésnapját.

Elvis Aeron Presley 1935. január 8-án született a Mississippi állambeli East Tupelo városban, 11 évesen tanult meg gitározni, haja eredetileg szőkésbarna volt, de tinédzser kora óta rendszeresen feketére festette.

Elvis Presley Jailhouse Rock 13c418 1024

Az ötvenes években ismerkedett meg későbbi menedzserével, Parker ezredessel, aki sem ezredes, sem Parker nem volt! A szélhámos férfi karolta fel a feltörekvő Elvist, de bevételei nagy részére is igényt tartott. A legendás énekes nem csak énekesként lett ismert, hanem színészi képességeit is megcsillogtatta: több mint harminc filmben szerepelt. Már híres énekes volt, amikor behívót kapott az amerikai hadseregbe, nem sokkal később pedig megismerkedett a 14 éves Priscilla Beaulieu-vel, akit aztán feleségül vett.

Letoltes 14

Hamarosan megszületett egyetlen gyermekük, Lisa Marie. Idővel Elvis is Priscilla elhidegültek egymástól, majd elváltak. Ebben állítólag a Király nőügyei is közrejátszottak, hiszen az hatalmas szoknyapecér hírében állt. Elvis Presley 42 éves korára mind fizikailag, mint lelkileg nagyon leépült, ekkor már túlsúllyal és veseproblémákkal küzdött, 1977. augusztus 16-án hunyt el fürdőszobájában, a toxikológiai jelentés szerint szervezetében több mint egy tucat különböző kábítószert találtak. 2011-ben Budapest díszpolgárává avatták az 1956-os forradalom melletti kiállásáért. 2022-ben Baz Luhrmann készített filmet az életéről, ahol a főszerepet Austin Butler játszotta.

Egyetlen lánya, Lisa Marie is súlyproblémákkal küzdött és ő sem érte meg az öregkort

A Király egyetlen lánya, Lisa Marie Presley sem élte meg az idős kort. 2023 januárjában hunyt el 54 évesen bélelzáródás szövődményei miatt, ami súlycsökkentő műtéte miatt alakult ki. Két nappal a halála előtt még megjelent a Golden Globe gálán, ez volt az utolsó nyilvános szereplése. Lisát édesapja és fia (Elvis egyetlen férfi unokája) Benjamin Keough mellé temették, aki 2020-ban öngyilkos lett.

Lisa Marie Presley And Ben Keough Graves 2

Karrierje során több, mint 600 dalt adott elő, nekünk ezek a kedvenceink tőle:

Unchained melody:

Jailhouse rock:

Can’t help falling in love with you:

Hound dog:

Suspicious minds: