Barion Pixel Magyar siker a 75. BAFTA-gálán: Sipos Zsuzsanna is díjat nyert – Coloré

Magyar siker a 75. BAFTA-gálán: Sipos Zsuzsanna is díjat nyert

2022. 03. 14.

Tegnap adták át a BAFTA – a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia – díjait, ahol Sipos Zsuzsanna díszletberendező-látványtervező is elismerésben részesült.

Sipos Zsuzsanna a Dűne című filmért kapta meg a legjobb látványtervezésért (production design) járó szobrocskát, amelyet Patrice Vermette kanadai tervezővel vett át közösen.

Sipos Zsuzsanna
Forrás: Northfoto

Ahogy tegnap már egy másik cikkünkben megírtuk, a gálát a londoni Royal Albert Hallban rendezték meg, ahol a sztárok színe-java is tiszteletét tette.

A filmes díjak egyik legrangosabb eseményének tartott BAFTA-gálán 11 jelölést kapott a lenyűgöző produkció, amelyből öt kategóriában nyert is. Így a legjobb produkciós tervezés díja mellett a legjobb hang (Mac Ruth, Mark Mangini, Doug Hemphill, Theo Green, Ron Bartlett), a legjobb különleges látványeffektusok (Brian Connor, Paul Lambert, Tristan Myles, Gerd Nefzer), a legjobb eredeti filmzene (Hans Zimmer) és a legjobb fényképezés (Greig Fraser) díját is megkapta.

Sipos Zsuzsanna hollywoodi pályafutása egyébként nem most kezdődött, ugyanis olyan alkotásban működött már közre látványtervezőként, mint a Gemini Man, a Szárnyas fejvadász 2049 és Az utolsó király.

Forrás: newsbeezer.com