Barion Pixel Az egykori gyerekszínész, Sarah Polley lehet a Bambi élőszereplős változatának rendezője – Coloré

Az egykori gyerekszínész, Sarah Polley lehet a Bambi élőszereplős változatának rendezője

2023. 06. 16.

Sarah Polley-t a Váratlan utazás tette híressé, felnőttként kevés filmben szerepelt, inkább zseniális rendezővé vált.

Sarah Polley volt a szőke hajú kislány, aki vidéki rokonaihoz költözik, az 1190-ben debütált Váratlan utazás-ban. A hat évadot megélt sorozat után egy időre eltűnt, majd felnőttként olyan filmekben szerepelt, mint az izgalmas és morbid Existenz, illetve Hibrid című alkotások. 2022-ben pedig mint rendező nyerte el a nagyérdemű elismerését a Women Talking című drámával, amit ő is írt Miriam Toews regénye alapján.

Sarah Polley
Forrás: Amy Sussman/Getty Images

A Rooney Mara főszereplésével bemutatott filmje végül Oscar-t is hozott a 44 éves rendezőnőnek, a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. Sarah Polley karrierjének lassú, de biztos építkezése pedig felkeltette a Disney érdeklődését, állítólag most vele folytatnak tárgyalásokat a fejlesztés alatt álló élőszereplős Bambi film miatt.

A Bambi híres animációs filmjét 81 éve mutatták be, de maga a regény korábban, 1928-ban jelent meg. A Disney klasszikus történetét mindenki ismeri, a kis őzgida élete, aki korán elveszti anyukáját, majd egyedül kell boldogulnia a vadonban.

Sarah Polley
Forrás: Dick Loek/Getty Images

A Bambi egy olyan történet, amelynek mély mondanivalóját inkább a felnőtt korosztály érti és érzi át; mint például a veszteséggel való megküzdés és a vadászat erkölcsiségének megkérdőjelezése. Az őzike tehát pár év múlva, az Oroszlánkirályhoz hasonló, nagyon élethű, CGI technikával lesz látható, és az is benne van a pakliban, hogy Sarah Polley készíti majd.

De lesz Bambi film korábban is, ez azonban kevésbé lesz kedves a szíveknek. A tavalyi Micimackó: Vér és méz horrorhoz hasonlóan ugyanis jön a Bambi – Leszámolás, amelyet már forgatnak, és a kedvenc őzikénk a készítők szerint egy gyilkológép lesz, ráadásul valami ember-állat hibrid.

Forrás: Deadline
Borítókép forrása: Kevin Winter/Getty Images