Barion Pixel Ez lehet az igazi oka annak, hogy Rupert Grint nem ment el Robbie Coltrane temetésére – Coloré

Ez lehet az igazi oka annak, hogy Rupert Grint nem ment el Robbie Coltrane temetésére

2023. 01. 31.

A rajongók azt állítják, hogy Rupert Grint elhatárolódott a néhai Harry Potter-szereplőtől, miután a Hagridot alakító színész az írónő mellett foglalt állást a transznemű vitában.

Rupert Grint korábban elismerte, hogy úgy érzi, ki kell állnia a transz emberekért. A néhai Robbie Coltrane azonban felszólalt J.K. Rowling védelmében a halála előtti időszakban. Az emberek egy része pedig azt gondolja, ez lehet az egyik oka annak, hogy annyira eltávolodtak egymástól, hogy a Ron Weasley-t megformáló sztár el sem ment a búcsúztatóra.

Harry Potter és a Főnix rendje
Forrás: Northfoto

Bár maga Grint nem erősítette meg, hogy bármi ilyen mögöttes oka lett volna, hogy nem ment el kollégája temetésére. Ő szűkszavúan annyit nyilatkozott, hogy:

Richard Harris, Alan Rickman és Robbie Coltrane is csodálatos emberek voltak. Szerettem őket, de pótszüleimmé nem ők váltak a forgatásokon. A munkán kívül nem igazán volt kapcsolatom Robbie-val.

– mondta Rupert, aki a közösségi médiában természetesen elbúcsúzott egy szép posztban a sztártól.

A rajongók azonban azt feltételezik, hogy Rupert Grint a temetés kihagyására vonatkozó döntését a transz-párti álláspontja okozta, miután Coltrane nyilvánosan támogatta a Harry Potter íróját, J.K. Rowlingot, akit folyamatos kritika ért a nemi identitásról alkotott kinyilatkoztatásai miatt.

Rupert Grint
Forrás: Northfoto

2020 szeptemberében Coltrane ezt mondta a Radio Timesnak:

Nem hiszem, hogy amit mondott, az valóban sértő vagy rosszindulatú lett volna. Nem tudom miért, de van egy egész Twitter-generáció, aki ott ücsörög és várja, hogy megsértődhessen. Ó, lépjetek túl magatokon végre, legyetek bölcsek, húzzátok ki magatokat és menjetek tovább emelt fővel. Nem kell csámcsogni. Igazán nem akarok ebbe az egészbe belekeveredni, a sok gyűlöletlevél és minden szar miatt, ezekre nincs szükségem az életemben.

Forrás: justjared.com
Borítókép forrása: Northfoto