Robbie Williams 10 éves lányát is azzal az állapottal diagnosztizálták, mint a legendás brit énekest

2023. 01. 04.

Teddy, azaz Theodora apukájához, Robbie Williams-hez hasonló problémával néz szembe az életben, emiatt pedig akár a mindennapokban is hátrányt szenvedhet majd.

Robbie Williams énekes-dalszerző 2020-ban ismerte el, hogy egy olyan nehézséggel küzd, amit nem lehet kikezelni. A Take That egykori tagja ugyanis diszlexiás, ami egy olyan tanulási nehézsége az idegrendszernek, mely hatására nehezen tanul meg valaki olvasni (és írni), összekeveri a szótagokat, eltéveszti a betűket, nem tud helyesen írni, így természetesen olvasás útján borzasztó nehezen tanul meg bármit is. A tanulási nehézségnek azonban nincs köze az intelligenciához.

Robbie Williams és Aida
Forrás: Northfoto

Most elmondta az énekes, hogy 10 esztendős lányát, Theodora Rose Williams-t is ezzel diagnosztizálták.

Amikor a nyolcvanas években Stoke-on-Trentben nőttem fel, a diszlexia még teljesen ismeretlen diagnózis volt. Attól, hogy valaki ebben szenved, még nem buta vagy hülye, de sajnos az előítéletekkel meg kell küzdeni, ha az emberek tudatlanok. El kell magyaráznom most a lányomnak is, mi a diszlexia, mit jelent az emberek számára, hogyan kell kezelni. Sajnos egy barátja elfordult tőle, miután ez kiderült.

– mondta Williams.

Robbie Williams és lánya, Teddy
Forrás: Northfoto

A sztár azt tanácsolta lányának, hogy engedje el azokat az embereket, akik nem méltóak a szeretetére, barátságára, mert, aki egy nehézség miatt meghátrál, az nem is igazi barát. Robbie maga is élt át hasonló helyzeteket és időbe telt, mire felismerte, kik jelentenek igazi értéket az életében.

Robbie Williams és gyerekei
Forrás: Northfoto

Robbie Williams nemcsak diszlexiás, hanem diszkalkuliás is, vagy legalábbis hadilábon áll a számokkal.

Mindig bajba kerülök, mert nem tudom a gyerekeim születési dátumát, és nem tudom az évfordulónkat, és nem tudom a feleségem születésnapját sem… Még a Los Angeles-i címünkre sem emlékszem. Négy számjegyből áll a cím elején, és soha nem emlékszem, mik ezek a számjegyek.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto