Barion Pixel Az Osbourne házaspár az orvos által segített eutanáziát választja – Coloré

Az Osbourne házaspár az orvos által segített eutanáziát választja

2023. 10. 12.

A 74 éves Ozzy Osbourne nagy beteg. Már év elején lemondta az összes koncertjét. A Parkinson-kórral és egy korábbi esés miatt sérülésből származó nehézségekkel naponta küzd a sztár, de feleségével, Sharonnal már a jövőben is gondolkodtak.

Sharon Osbourne elárulta, hogy Ozzyval kötöttek egy egyezséget, méghozzá a támogatott eutanáziát kívánják választani a szenvedés helyett. A svájci Dignitashoz fordulnak majd, amely orvos által támogatott öngyilkos szervezet.

Erről beszélt podcastjükben. Az érzékeny téma boncolgatásában természetesen részt vett Jack, a fiuk is. Meg is kérdezte szüleit, hogy tényleg terv-e még az eutanázia.

Gondolod, hogy szenvedni fogunk? – kérdezett vissza Sharon.

Jack erre úgy reagált, hogy már így is szenvednek mindannyian.

Osborune
Az Osbourne podcast nemrég indult újra Justin Goff / Contributor / Getty Images

Sharon Osbourne bevallotta, hogy tényleg hatással van a család minden tagjára Ozzy betegsége, de nem szeretné, hogy az életből való távozás is fájjon.

A lelki szenvedés elég fájdalom fizikai nélkül is.

Természetesen lányuk, Kelly sem hagyta szó nélkül a témát.

De mi van, ha túlélnéd?

Osbourne eutanázia

A kegyes halál ötlete akkor került szóba a házaspár között, amikor Sharon édesapaja Alzheimer-kór miatt elhalálozott. Akkor határozták el, hogy ha eljutnak abba az egészségügyi állapotba, akkor elutaznak Svájcba, hogy orvos által asszisztált eutanáziában részesüljenek.

Sharon fejében azért fordult meg ez a lehetőség, mert míg a rák vagy más betegség esetén képes az ember elmondani mi fáj, hogyan érez, addig az Alzheimer-kór ezt nem teszi lehetővé. Édesapja halála után pedig arra gondol, hogy akár ő is ezzel a betegséggel fog küzdeni.

Nyitókép forrása: Jeffrey Mayer / Contributor / Getty Images