Barion Pixel Nem hagyják ABBA! Visszatér a legendás zenekar – Coloré

Nem hagyják ABBA! Visszatér a legendás zenekar

2021. 09. 03.

A Dancing Queen, a The winner takes it all, az S.O.S. és megannyi más sláger szerzői, csaknem 40 év szünet után új albummal jelentkeznek.

A csapat 1972-ben alakult, majd két évre rá világhírnévre tettek szert Waterloo című dalukkal. Legutoljára megjelent albumuk az 1982-ben kiadott Under Attack című kislemez volt.

Legújabb korongjukat Voyage névre keresztelték, és terveik szerint november 5-től lesz elérhető a közönség számára. Tíz új dal lesz hallható a kiadványon, köztük egy karácsonyra írt különlegesség. Szerencsénkre nem kell novemberig várni, ugyanis két szerzemény már fel is került az együttes Youtube csatornájára, ebből az egyik a Don’t shut me down.

Elmondásuk szerint megelégelték a hosszúra nyúlt szünetet, itt az idő újra énekelni a közönségnek. Ezt megerősítendő, jövő év májusára koncertet szerveznek Londonban, melyre a jegyek már előrendelhetőek. A tervek szerint a csapat digitálisan, avatárok (abbatárok) formájában lesz jelen, kiegészülve egy tíztagú zenekarral. A koncert különlegessége, hogy a technikának köszönhetően a csapat tagjai fiatalon, az 1979-es önmagukként fog színre lépni. Ehhez több áldozatot is kellett hozni, különösen a ,,fiúknak”, ugyanis ahhoz, hogy tökéletesen formázhatóvá váljon az arcuk a hozzáértők számára, meg kellett válniuk szeretett szakálluktól.

Viersen,,germany, ,december,28.,2019:,close,up,of,swedish
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

A londoni koncerten az új dalok mellett a régi slágerek is hallhatóak lesznek.

Benny így fogalmazott:

,,Nehéz szavakba önteni, hogy mit élveztem a legjobban az új lemez munkálataiból, de újra hallani, ahogy Agnetha és Frida együtt énekel, nehezen überelhető”.