Barion Pixel Megvan milyen daganata lehet Károly királynak! – Coloré

Megvan milyen daganata lehet Károly királynak!

2024. 02. 08.

Mindez ugyan csak feltételezés, de a rák diagnózisát már bejelentette a palota. Ennek következtében mindenki aggódik Károly királyért és a rák fajtáját találgatják.

Tény azonban az is, hogy az év első hónapjában prosztata-megnagyobbodás miatt orvosi beavatkozáson esett át III. Károly király. Akkor az is kiderült, hogy nincs szó prosztatarákról, úgyhogy az kilőve.

Károly király és a gyilkos kór

Annyi biztos, hogy rákos daganatot találtak a király szervezetében, de ha nem prosztatarák, akkor micsoda?

Egy baltimore-i orvos, Dr. Otis Brawley rámutatott arra, hogy a prosztata rutinszerű vizsgálata során esetében más vizsgálatokat is elrendelhetnek, és bizony találhatnak is rákos elváltozást. Ezek közül nem is mindegyik igényel azonnali kezelést vagy beavatkozást, mások esetében pedig egy percet sem szabad késlekedni. A vérrák az, aminek kezelésének akkor is azonnal nekilátnak, ha éjszaka van. Éppen emiatt kétli, hogy a király esetében erről lenne szó.

Károly király
Kép forrása: Dan Kitwood / Staff / Getty Images

Egy másik orvos, Robert Thomas onkológus szerint a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy korai stádiumban lévő húgyhólyagrákban szenved a király, amely érintheti a húgycsövet is. A ráknak ezt a formáját sok esetben prosztatavizsgálat során észlelik.

A National Worldnek azt nyilatkozta a professzor, hogy

A húgycsőben a húgyhólyaghoz hasonló sejtek találhatók. A kezelés cisztoszkópiával történő sebészeti eltávolítás lenne – bár lehet, hogy ezt már megtették. Ha a daganat nem terjedt át a húgycső izomzatába vagy a hólyagfalba, akkor hígított kemoterápiát kell alkalmazni. Általában hat héten keresztül hetente egyszer injekciózzák a hólyagba – ez hólyaggyulladást okoz, de a prognózis általában nagyon jó – bár természetesen nem tudunk minden részletet – ez megmagyarázza, miért mondják, hogy hat hétig nincs szolgálat.

Károly király
Kép forrása: Max Mumby/ Indigo / Contributor / Getty Images

A statisztikák szerint

A The Guardian cikke szerint az Egyesült Királyságban a rákos megbetegedések 36%-át 75 év feletti személyeknél állapítják meg. Évente körülbelül 400 ezer daganatos beteget diagnosztizálnak és a 75 év feletti férfiak esetében a prosztata-, tüdő-, bél- és hólyagrák, valamint a bőrrák kockázata a legnagyobb. Tahát nagy az esélye annak, hogy valóban hólyagrákban szenved III. Károly király.

Annyi bizonyos, hogy már megkezdték a kezelést, méghozzá ambuláns formában (azaz nem kell kórházban maradnia a kezelések ideje alatt), így Károly király a megszokott módon intézheti a hivatalos és állami ügyeit.

Nyitókép forrása: WPA Pool / Pool / Getty Images