Barion Pixel Így kezeli az 58 éves Michelle Obama a szorongását – Coloré

Így kezeli az 58 éves Michelle Obama a szorongását

2022. 11. 13.

Az egykori first lady, Michelle Obama őszintén elmondta, mik váltották ki nála a depresszió közeli állapotot, és hogyan lett úrrá végül félelmein.

Michelle Obama a 2020-as elnökválasztás, a COVID-19 világjárvány elszigeteltsége, a politikai és faji zavargások, valamint az Egyesült Államok Capitoliumának megszállása után a „reménytelenség összezúzó érzését” élte át, ahogy ő fogalmaz.

Michelle Obama
Forrás: Northfoto

Nagyon mélyen voltam, reménytelen bánat, tehetetlenség érzése szállt meg. Mindenki arra keresi a választ, hogyan lehet megbirkózni ezekkel a kilátástalan helyzetekkel, és azt sokan kérdezik tőlem, hogy csinálom, hogy mindig motivált maradok. Ezen azért jócskán el kellett gondolkodnom és magamba néznem.

– mondta az 58 éves egykori First Lady második könyve, a The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times sajtótájékoztatóján.

A könyvben ezekre a kérdésekre kaphatunk választ, és motivációt ahhoz, hogy a mindennapi szorongásokat, félelmeket, kilátástalanságot leküzdjük. A kiadó azt ígéri, hogy a The Light We Carry olyan inspiráló és rendkívül személyes hangvételű könyv lesz, amiben Michelle a mindennapi életben is használható praktikus tanácsokat, stratégiákat ismertet a stressz leküzdésére, az egyensúly és belső harmónia megtartására, ebben a folyton változó és kiszámíthatatlan világban.

Michelle Obama
Forrás: Northfoto

Az írónő hisz abban, hogy mindannyian felismerhetjük az erősségeinket, és ezekre támaszkodva boldogulhatunk a nehézségek közepette.

Ha megtanuljuk felismerni saját fényünket, akkor lesz elég erőnk használni is

– mondta Michelle Obama a könyv címére utalva.

Michelle Obama 2018-ban írta meg első könyvét az életútjáról és arról, hogyan lett sikeres a karrierjében, illetve a családanya szerepben egyaránt. Az egykori first lady egyébként a mai napig rendszeres résztvevője és szervezője is a különböző jótékonysági eseményeknek, valamint erre igyekszik buzdítani más híres embereket is, ezzel is azt a cél szolgálva, hogy mindenki észrevegye a világ valóban fontos dolgait, amiért tenni kéne.

Forrás: people.com
Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/michelle-obama-szorongas/