Barion Pixel Dokumentumfilm készül Michael J. Fox életéről – Betegsége is fontos szerepet kap benne – Coloré

Dokumentumfilm készül Michael J. Fox életéről – Betegsége is fontos szerepet kap benne

2022. 04. 28.

A 80-as évek sztárja, Michael J. Fox számtalan filmben mutatta meg, hogy a színészetre született, ebben pedig korán diagnosztizált Parkinson-kórja sem tudta megakadályozni.

A legnagyobb titokban ugyan, de már forgatják a Michael J. Foxról szóló dokumentumfilmet New Yorkban, Los Angeles-ben és Vancouverben. A produkció soha nem látott felvételeket, interjúkat és hanganyagokat is felvonultat, hogy a legvalóságosabban mutassák be Fox munkásságát és életét.

Michael J. Fox
Forrás: Northfoto

A cím még nem ismert, de az alkotás nagy hangsúlyt fektet a befutása előtt lenézett színész magánéletére, aki a kanadai hadsereg támaszpontjáról indult a semmiből, hogy a nyolcvanas évek Hollywoodjában szerezzen hírnevet magának.

Michael J. Fox nagy munkabírása, szorgalma és kitartása a mai napig példaértékűnek számít a színészvilágban. A Vissza a jövőben-filmekkel pedig meg is térült az a sok energia és fáradtság, amit folyamatosan igyekezett beletenni alakításaiba.

Michael J. Fox
Forrás: Northfoto

Sikereit ugyanakkor gyorsan beárnyékolta, hogy 29 éves korában kiderült, Parkinson-kórban szenved, ami teljesen összetörte a sztárt. De még ez sem tudta eltántorítani attól, hogy családot alapítson, valamint újabb és újabb filmeket vállaljon el.

A filmet Davis Guggenheim rendezi, aki maga is nagy rajongója Michael J. Foxnak.

„Fox nosztalgikus, izgalmakkal és filmes emlékkel teli nyilvános életét bemutató alkotás, soha nem látott megközelítést kap, beleértve a 29 éves korában diagnosztizált Parkinson-kórját és az azt követő éveket. A bensőséges, őszinte, és példátlan film Fox és családja közreműködésével készül, amelyben a szakmai győzelmei és fájdalmas gyötrelmei is bemutatásra kerülnek. Feltárja, mi történik, ha egy gyógyíthatatlan optimista gyógyíthatatlan betegséggel szembesül.”

A premierdátumról még semmit sem tudni, de minden bizonnyal valamikor a jövő év elején kerül bemutatásra az Apple TV streaming szolgáltatón.

Forrás: variety.com