Barion Pixel Megszólaltak a Jóbarátok – Szívbemarkoló sorokkal emlékeztek Matthew Perry-re – Coloré

Megszólaltak a Jóbarátok – Szívbemarkoló sorokkal emlékeztek Matthew Perry-re

2023. 10. 31.

,,Mindannyian teljesen összetörtünk” – írták a Jóbarátok színészei.

Szombaton éjszaka érkezett a tragikus hír, miszerint a Jóbarátok Chandler Bingje, Matthew Perry elhunyt. Az egész világot megrázta az oly kedves figura megformálójának a halálhíre. Bár a színész alkohol- és drogproblémái ismertek voltak, mindent megtett azért, hogy megszabaduljon függőségeitől. Kendőzetlen őszinteséggel vallott a küzdelmeiről nemrégiben megjelent memoárjában, amit úgy zárt le, hogy már jól van. Ezt több kollégája is megerősítette, akik szerint az utóbbi év Matthew Perry egyik legjobb éve volt. Tervezgetett, és boldogan élt kiskutyájával, immáron a függőségeitől szabad emberként. Ennek azonban egy pillanat alatt lett vége.

A Jóbarátok szereplőinek sorai

A sorozat főszereplői, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer egy emberként kaptak szívükhöz barátjuk halálhírének hallatán, és időre volt szükségük, míg a nyilvánosság felé is reagálnak.

Mint írták:

Mindannyiunkat rettentően lesújtott Matthew elvesztése. Többek vagyunk, mint kollégák: család vagyunk. Annyi mindent lehetne még mondani, de most szeretnénk gyászolni, és feldolgozni a feldolgozhatatlant.

Hozzátették, hogy idővel többet fognak mondani, de csak akkor, amikor képesek lesznek erre. Biztosították a rajongókat, hogy osztoznak a gyászban, és a Matthew Perry családjának is segítenek, amennyiben szükség van rá.

A Jóbarátok színészei nemcsak kollégák voltak, hanem egy igazi család / Kép forrása: NBC / Getty Images
A Jóbarátok színészei nemcsak kollégák voltak, hanem egy igazi család / Kép forrása: NBC / Getty Images

A sorozat további munkatársai is színészei is megszólaltak már Matthew Perry haláláról. A Jóbarátok alkotói, Marta Kauffman, David Crane és Kevin Bright mély megdöbbenéssel és szomorúsággal hallották a hírt, és mint mondták, áldottnak érzik magukat, amiért az életük része volt ez a ragyogó tehetség.

Közhelyes azt mondani, hogy egy színész a sajátjává tesz egy szerepet, de Matthew esetében ennél igazabb szavak nem léteznek. Attól a naptól kezdve, hogy először hallottuk őt megtestesíteni Chandler Bing szerepét, nem volt más számunkra.

Azontúl, hogy környezetük legviccesebb emberének tartották, kiemelték, hogy Matthew Perry-nek hatalmas szíve volt, és az egyik legönzetlenebb ember volt, akit ismertek.

A sorozatban Janice-t alakító Maggie Wheeler is arról az örömről emlékezett meg, amit kollégája százezreknek adott, míg a Chandler édesanyját alakító Morgan Fairchild briliáns színészként emlékszik sorozatbeli fiára, és sok erőt kíván a gyászoló szülőknek.

A Jóbarátokban tanúsított összetartásról még maga Matthew Perry is elmélkedett egy interjúban. Hatuk kapcsolatát a pingvinekéhez hasonlította, ugyanis amikor mélyen volt, öt kollégája is úgy segített neki, ahogy a pingvineknél szokás:

A természetben, amikor egy pingvin beteg vagy nagyon megsérül, a többi pingvin körülveszi, és addig támasztják és járkálnak vele, amíg az a pingvin nem tud magától járni.

A beteg pingvin bár már meggyógyult, a sors mégis kegyetlen volt hozzá. Minden kollégája szeretettel emlékezik rá.

Forrás: People.

Nyitókép forrása: Getty Images