Barion Pixel Meglepő hobbit választott magának Bódi Sylvi – Coloré

Meglepő hobbit választott magának Bódi Sylvi

2021. 10. 26.

Bódi Sylvit a magazinok címlapjairól ismerhettük meg, majd később főleg a közösségi médiában követhettük a modell életének alakulását, utazásait, szörfös kalandjait. Az egykori nyuszilány mára hiteles kertészlánnyá avanzsált, aki rendszeresen dokumentálja veteményese és kertje történéseit.

Nem telik úgy el hét, hogy Bódi Sylvi ne jelentkezne be a kertjéből valamelyik közösségi média platformon: egyik bejegyzés arról szól, hogy a veteményese ültetési rajzát véglegesíti, a másik a magok szortírozásáról, majd látványos fotókkal illusztrálja, ahogy ültet, növényeket gondoz, szüretel, vagy éppen feldolgozza a termést és befőz.

Bodi Sylvi Alma
Kép forrása: zöldséges.com

„Elmondhatatlan öröm számomra, hogy bármikor friss zöldséghez juthatok. Március és november között biztosan nem járok zöldségesbolt közelében. Csak kisétálok a veteményesbe és behozom amire épp szükségem van. A leszakítás és a fogyasztás/felhasználás között csak pár perc telik el. Finom, friss és nem kell azon gondolkodni, hogy vajon mivel volt kezelve. A kiskert csodája” – írta egy október eleji posztban.

Almás rutin

A modell, aki egyébként aranykalászos gazda minősítéssel is rendelkezik, az almáknak is nagy rajongója. „Nagyon régi szokásom már, hogy minden reggel megeszek egy fél almát. Már nem is emlékeszem mikor kezdtem, de valahogy ragaszkodom ehhez a reggeli rutinhoz, mert tudom, hogy számos jótékony hatása van ennek a gyümölcsnek. A saját kertemben is van egy almafa, amit igyekszem bio módon gondozni” – árulta el Bódi Sylvi. „Néha szoktam almás-mákos sütit is csinálni, ez nagyon egyszerű és csak egészséges összetevők kellenek hozzá. Le is szoktam préselni, úgy is nagyon szeretem” – tette hozzá a modell, aki nemrég egy Zala megyei almásgazdához is ellátogatott.

Bodi Sylvi Traktor
Kép forrása: zöldséges.com

Népegészségügyi szempontból is igen aggasztó adat, hogy a magyarok több mint fele heti 3000 forintnál is kevesebbet költ zöldség- és gyümölcsfogyasztásra.

Ha azonban a magyar gazdák is kiaknáznák az internet adta lehetőségeket, jóval többen és többet is vásárolnánk tőlük, mint a szupermarketek polcairól. Éppen ezért, a zöldséges.com magyar startup alapítói a fejükbe vették, hogy digitalizálják a vidéki termelők kínálatát, hogy a gazdák is jobban kihasználják az internet adta lehetőségeket.