Leonardo DiCaprio szerelme helyett őt vitte a 75. Cannes-i Filmfesztivál záró eseményére

2023. 05. 27.

Leonardo DiCaprio nem először bizonyítja, hogy a legfontosabb nő az életében az édesanyja, Irmelin Indenbirken.

Ahelyett, hogy valamelyik állítólagos barátnőjét vitte volna magával, akikkel hírbe hozták mostanság, Leonardo DiCaprio az anyukájával jelent meg a 75. Cannes-i Filmfesztivált tradicionálisan lezáró jótékonysági vacsorán. Az amfAR-gálát a Földközi-tenger partján tartották, melynek része egy jótékonysági aukció is. Ezen a bulin egy jó ideje már nem jelent meg a Megfojtott virágok sztárja, ám most eljött, ráadásul édesanyjával, Irmelin Indenbirkennel.

A vörös szőnyeges vonulást kihagyva 15. asztalnál foglalt helyet a páros, a Hotel du Cap-Eden-Roc színpada közelében. Leonardo DiCaprio megpróbált inkognitóban maradni (mintha ez lehetséges lenne); baseballsapkát viselt a nyakkendős vacsorán, és lehajtotta a fejét. Szórakozottan nézte, ahogy a hírességek több százezer dollárt próbálnak kiharcolni oligarcháktól és titokzatos moguloktól. A vacsorán zenei fellépők is voltak, köztük Halsey, Adam Lambert, Bebe Rexha, Leo és anyukája pedig láthatóan jól érezte magát, csevegtek és tapsoltak. Aztán egy fontos pillanatban a világsztár eltűnt az asztaluktól, hogy ne irányulhasson rá a figyelem.

Leonardo DiCaprio
Forrás: Hubert Boesl/Getty Images

Éjfél körül az AIDS-kutatásra pénzt gyűjtő jótékonysági szervezet bemutatta DiCaprio portréját, melynek megfestésére Damien Hirst kapott megbízást. A festményt eladták egy magángyűjtőnek, aki visszaajándékozta azt az amfAR-nak, hogy valaki más akaszthassa fel majd Leót a nappalijában. Ahogy röpültek az ajánlatok, Leonardo DiCaprio anyja felállt a telefonjával, hogy lefilmezze a milliárdosokat, amint a fia portréjáért folytatnak heves licitet. A végső ajánlatot kimondták, a festmény 1,3 millió dollárért (4,5 milliárd forint) kelt el.

Screening Of "what's Eating Gilbert Grape" December 12, 1993
Forrás: Ron Galella/Gettyimages

A nem mindennapi esemény műsorvezetői Eva Longoria és James Marsden volt, de beszédet mondott Queen Latifah is. Az aukción lehetett licitálni egy Aston Martin sportkocsira is, ami 1,6 millió dollárért kelt el. Volt egy pár fehérarany fülbevaló a Chopardtól (300 000 USD); a legnagyobb divattervezők – Versace, Prada, Chanel, Balmain, Dior, Givenchy, Louis Vuitton – 18 ruhakollekciója, amelyet egy kifutón mutattak be, és Anthony James művész rozsdamentes acél üvegszobra, amely szerepelt a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma című filmben.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Northfoto