Barion Pixel Könnyen lehet hogy Leonardo DiCaprio megszerzi második Oscar-díját is – Coloré

Könnyen lehet hogy Leonardo DiCaprio megszerzi második Oscar-díját is

2023. 05. 22.

A Cannes-i Filmfesztiválon 9 perces álló ováció ünnepelte Leonardo DiCaprio-t és kolléganőjét, Lily Gladstone-t.

Martin Scorsese rendezésében bemutatásra került a VIP közönség előtt a Megfojtott virágok, amelynek főszereplői Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Brendan Fraser, Robert DeNiro és Jesse Plemons. A Titanic című filmnél is hosszabb, 3 és fél órás játékidővel rendelkező alkotást közel 10 perces hangos ováció fogadta a Cannes-i debütálása után.

Leonardo DiCaprio, De Niro és Jesse Plemons végigment a vörös szőnyegen Scorsese mellett a premier előtt, dacolva az esős és borús idővel. Cate Blanchett üdvözölte Scorsese-t, miközben ujjongását nem leplezte. Mindenki ünnepelte a rendezőt, ám amikor a film véget ért, a leghangosabb sikolyok a film felfedezettjére irányultak: Lily Gladstone-ra.

Leonardo DiCaprio
Mustafa Yalcin/Getty Images

A színésznő egy Osage nőt alakít, akit kapzsi férje elárult a vagyonért. Döbbenetes kritikákat kapott a feltörekvő sztár, aki könnyeivel küszködött, miközben a Palaisban lévő tömeg hangosan tapsolt neki. A közösségi médiában az Oscar-bloggerek már most azt rebesgetik, hogy mind Lily, mind Leonardo DiCaprio esélyes a aranyszoborra.

A történet hivatalos szinopszisa így szól:

Amikor az 1920-as években kiderült, hogy az oklahomai oszázs indián törzs ,,művelésre alkalmatlannak” nyilvánított földje alatt az Egyesült Államok legnagyobb olajkészlete húzódik, a törzs tagjai hirtelen a világ leggazdagabb embereivé váltak. Kalandorok és vállalkozók sokasága lepte el a vidéket, hogy a korabeli sajtót idézve a rézbőrű milliárdosoktól bérbe vett földeken meggazdagodjon. Ám egyszer csak valami egészen hátborzongató történt. A törzs tagjait egymás után meggyilkolták – volt, akit megmérgeztek vagy lelőttek, mást a vonat elé löktek. És azok is meghaltak, akik kérdéseket tettek fel vagy nyomozni próbáltak a rejtélyes halálesetekben. Az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete, amely összefonódott az FBI megszületésével is. A nyomozás során felszínre került bűnök még a legedzettebb ügynökök gyomrát is megfeküdték.

Leonardo DiCaprio, Megfojtott virágok
Forrás: IMDB

Az Apple és a Paramount közösen október 20-án engedik a mozikba a Killers of the Flower Moon eredeti címre hallgató filmet. Ezt követően egy még meg nem határozott időpontban debütálhat majd az Apple streaming szolgáltatásában is

Forrás: Variety
Borítókép forrása: amir Hussein/Getty Images