Barion Pixel Konfliktus? György hercegnek fontos szerep juthat a koronázáson – Katalin hercegnének ez annyira nem tetszik – Coloré

Konfliktus? György hercegnek fontos szerep juthat a koronázáson – Katalin hercegnének ez annyira nem tetszik

2023. 03. 01.

Néhány hónap múlva itt van III. Károly király koronázása. A ceremónián fontos szerepet szánnak a trónörökösöknek, Vilmos hercegnek és a fiának, György hercegnek.

II. Erzsébet királynő halála után közel fél évet kell várnia III. Károly királynak, hogy elérkezzen a koronázás ideje. 2023 májusában tartják majd a ceremóniát, hivatalosan is megkoronázzák a Westminster-apátságban, a feleségével, Kamilla királynéval együtt. Az esemény szervezése, amelyre akár 2000 vendéget is várnak, ezért már javában zajlik, a pontos menetrendet és a zenét is a legapróbb részletekig megtervezik.

György herceg szerepe

A Daily Mail szerint a trónörökösök, Vilmos herceg és fia, György herceg is részt vesznek majd a ceremónián, és fontos szerepet játszanak a nagy napon. A Sunday Times szerint Vilmos és felesége, Katalin hercegné aggódó figyelemmel kísérik, hogy valójában mekkora lesz a fiuk reprezentatív szerepe. Ugyanis azt szeretnék, hogy ne terheljék túl a fiatal trónörököst, mivel még csak kilencéves, ez ügyben komoly tárgyalásra is készek a leendő királlyal.

György herceg
Kép forrása: Northfoto

György részvétele a koronázási szertartáson a megfelelő szimbolikát is küldi a jövőre nézve, és ad neki valamit, amire mindig emlékezni fog. Ez mindenképpen más – ez a koronázás percről percre érdekesebbé válik

– mondta Hugo Vickers történész az üggyel kapcsolatban.

Ennek megfelelően a kis trónörökös szerepét ahhoz kell hasonlítani, ahogyan Károly király is jelen volt édesanyja, Erzsébet királynő 1953-as koronázásán. Azon az eseményen az akkor ötéves herceget az anyakirálynő és nagynénje, Margit hercegnő közé ültették, hogy minél jobban látható legyen. Szerencsére Györgyöt május 6-án fiatalabb testvérei is támogatni fogják. Sarolta hercegnő és Lajos herceg azonban „csak” nézőként lenne jelen a ceremónián.

Sok a konfliktus a koronázás körül

III. Károly királynak nemcsak György herceg és az aggódó szülei miatt fájhat a feje. A másik fia, Harry herceg megjelenése is kérdéses még a ceremónián. Korábban mi is írtunk róla, hogy még mindig nem tudni, ott lesznek-e Meghan Markle-lel. A herceg ugyanis bocsánatkérést és meghívást vár, de a palota eddig nem tett komolyabb lépéseket a békülés felé.

György herceg
Kép forrása: Northfoto

Forrás: OK

Borítókép forrása: Northfoto