Barion Pixel Kiderült a királynő válasza, amikor Harry herceg megkérdezte, hogy feleségül vehetné-e Meghan Markle-t – Coloré

Kiderült a királynő válasza, amikor Harry herceg megkérdezte, hogy feleségül vehetné-e Meghan Markle-t

2023. 08. 23.

Amikor Harry herceg fel akarta tenni a kérdést Meghan Markle-nek, először engedélyt kellett kérnie néhai nagyanyjától, II. Erzsébet királynőtől.

Engedélyre volt szüksége a királynőtől

Harry herceg a Spare című könyvében mesélte el, hogy amikor eldöntötte, hogy szeretné megkérni Meghan Markle kezét, akkor szüksége volt arra is, hogy engedélyt kérjen a nagymamájától, vagyis II. Erzsébet királynőtől. A brit szabályok szerint az utódlási sorban az első hat személynek engedélyt kell kérnie az uralkodótól az eljegyzéshez.

Tehát természetesen ez azt jelentette, hogy Harry hercegnek szüksége volt az áldására, mielőtt letérdelt volna Meghan Markle elé. A Spare című memoárjában pedig részletezi azt a pillanatot, amikor összeszedte a bátorságát, hogy felvesse a témát a nagymamájának – és megosztotta a királynő „rejtélyes” kilencszavas válaszát is.

Meghan Markle
Kép forrása: Max Mumby/Indigo / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

A könyvben Harry herceg azt írja, hogy úgy döntött, hogy megvárja, amíg a család részt vesz egy sandringhami fotózáson, mielőtt felveti a témát, remélve, hogy ez „jó hangulatba” hozza a néhai királynőt. Miután a forgatás véget ért, Harry hercegnek sikerült egyedül maradnia a nagymamájával, és bevallotta, hogy az agya csak úgy zakatolt. A Spare-ben pontosan felidézi a szavait, amikor elmondta a nagymamájának, mennyire szereti Meghan Markle-t, és hogy feleségül akarja venni.

Azt mondták, hogy engedélyt kell kérnem, mielőtt megkérem a kezét

– írja a saját szavait.

Azt mondja, II. Erzsébet királynő ekkor azt válaszolta: „Muszáj?”, mire Harry herceg megismételte, hogy ezt mondták neki. Ezután egy pillanatnyi csend következett, mielőtt a királynő közölte vele:

Nos, akkor azt hiszem, igent kell mondanom.

Harry herceg bevallotta, hogy teljesen ledöbbent a királynő válaszától. Azt írja:

Nem értettem. Szarkasztikus volt? Ironikus? Szándékosan rejtélyes? Csak egy kis szójátékot játszott?

Először nagyon kényelmetlenül érezte magát, és azon gondolkodott, hogy mit jelenthet ez, de végül rájött, hogy engedélyt kapott a lánykérésre. Miután zöld utat kapott, megterveztette a jegygyűrűt. Az aranygyűrű elkészítéséhez két gyémántot Diana hercegné gyűjteményéből használt és egyet, amelyet Botswanából szerzett.

Meghan Markle
Meghan Markle / Kép forrása: Chris Jackson / Staff / Chris Jackson Collection / Getty Images

Majdnem lebukott Meghan Markle előtt

A kérdést a Kensington-palotában lévő otthonában töltött éjszaka alatt tette fel. A pár csirkét sütött, majd gyertyákkal a kezükben kimentek a szabadba, hogy a csillagok alatt üldögéljenek. Harry herceg azonban majdnem elárulta magát azzal, hogy milyen italokat választott a hétköznapi vacsorához, ugyanis Meghan Markle azonnal megjegyezte, hogy mi az alkalom, amiért pezsgőt isznak.

Forrás: Mirror

Borítókép forrása: WPA Pool / Pool / Getty Images Entertainment / Getty Images