Barion Pixel Közel 20 év után Keanu Reeves visszatér a Constantine, a démonvadász szerepében – Coloré

Közel 20 év után Keanu Reeves visszatér a Constantine, a démonvadász szerepében

2022. 09. 19.

A 2005-ös természetfeletti akciófilm, a Constantine, a démonvadász hatalmas sikert aratott Keanu Reeves-zel, és most hivatalosan is bejelentették a folytatást.

Keanu Reeves egyik legismertebb filmje, a Constantine igazi kasszasiker volt és most az eredeti rendezővel, Francis Lawrence-szel tér vissza, aki utána az Éhezők viadala franchise-t is jegyezte. És, ami még jobb hír, hogy a démonvadász szerepében – ami az HBO Maxon kerül majd bemutatásra – ismét Keanu Reeves-t láthatjuk.

Keanu Reeves
Forrás: Northfoto

A DC képregényeiből adaptált John Constantine egy ördögűző, aki a maga javára próbálja billenteni a mérleget a jó és a rossz közötti harcban. Látja, hogy a démonok és az angyalok befolyásolják a hétköznapi embereket, ezért arra készül, hogy az utolsó démont is a pokolba küldje, megszilárdítva ezzel a saját helyét a mennyben.

A Constantine történetből sorozat is készült az NBC-re, majd az HBO Max is megszerezte a jogokat egy szériára, de végül a készítők úgy döntöttek, hogy film formájában térjen vissza a streaming platformon.

A cselekményről nem tudni egyelőre semmit, de állítólag négyféle forgatókönyv is készült a folytatáshoz. Kérdés továbbá, hogy mely eredeti szereplők térnek még vissza, például Tilda Swinton Gabriel arkangyalként vagy Peter Stormare a megtestesült gonoszként.

Keanu Reeves-nek egyébként ez volt az egyik legjobb és legemlékezetesebb szerepe a Mátrix után, amelyről több interjúban is azt mondta, hogy a forgatás minden percét imádta, akárcsak magát, az alkotás témáját. A színész ezért már az első szárnyra kelt pletykáknál azt mondta, hogy szívesen csatlakozna a folytatáshoz, ami most, 17 évvel később valóban megtörténik.

Keanu Reeves a 2000-es évek közepén nemcsak a sci-fi és a misztikus thrillerek világában szerzett nagy hírnevet, hanem a romantikus filmekében is. A Minden végzet nehéz és a Ház a tónál című produkciók igazi klasszikusok lettek az elmúlt két évtizedben.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto