Barion Pixel Drámai pillanat: Ezek voltak Károly király utolsó szavai apjához, Fülöp herceghez – Coloré

Drámai pillanat: Ezek voltak Károly király utolsó szavai apjához, Fülöp herceghez

2024. 04. 15.

Fülöp herceg 2021. április kilencedikén hunyt el, és egészen eddig nem lehetett tudni, hogy miről beszélt utoljára legidősebb fiával, Károllyal.

Három több, min 3éve annak, hogy Fülöp herceg századik születésnapja előtt két hónappal elhunyt. Ez alkalommal Károly király felidézte apjával való utolsó beszélgetését, melyre a lesújtó hírek előtti napon került sor.

Fülöp herceg az utolsó napjait a windsori kastélyban töltötte, és végig vidám volt, éles eszű, és fanyar humorát is megőrizte. Károllyal halála előtt egy nappal beszélt utoljára, ám nem személyesen, hanem telefonon. Mivel az akkori herceg nem készült apja halálára, a legutolsó beszélgetésükön felvetette, hogy apja századik születésnapját egy hatalmas partival ünnepelhetnék meg. Ekkorra Fülöp meglehetősen nagyothalló volt, ezért Károlynak emelt hangon kellett szólnia a telefonba, és így zajlott a párbeszéd fiú és apa között:

-A születésnapodról beszélünk! És arról, hogy lesz-e fogadás!

-Hát nekem még élnem kell, nem igaz?

-Tudtam, hogy ezt fogod mondani.

Fülöp herceg humora

A herceg fanyar humora volt az egyik legismertebb tulajdonsága, hiszen nyilvánosan is alkalmazott csípős megjegyzéseket, olykor megbántva néhányakat. Mindennek ellenére közszeretetnek örvendett, és Károly is boldog, hogy apjával való egyik utolsó emléke is a humorról szólt.

Fülöp herceg humorát nemcsak gyermekei szerették, hanem bárki, akivel csak beszélt / Kép forrása: Peter King / Getty Images
szerették, hanem bárki, akivel csak beszélt / Kép forrása: Peter King / Getty Images

Ma már Fülöp egykori címét kérésének megfelelően Károly legfiatalabb öccse, Edward birtokolja, így ő Edinburgh hercege. Edward herceg nemrégiben ünnepelte hatvanadik születésnapját, és egy ez alkalommal készült interjúban apjáról beszélt, és úgy emlékezett rá, hogy briliáns volt az emberekkel, még akkor is, ha ez nem tűnt mindig így.

Mindig, mindenkit bátorított. Akárkivel beszélt, megemlítette, hogy milyen humorérzéke van. Rendkívüli ember volt, korunk Albert hercege. Rendkívüli elmével rendelkezett. Imádta a tervezést, szerette az innovációt, és mindenkivel jól bánt.

Forrás: Mirror.

Nyitókép forrása: Getty Images