Barion Pixel Így telt Kamilla királyné 76. születésnapja – Coloré

Így telt Kamilla királyné 76. születésnapja

2023. 07. 18.

Július 17-én ünnepelte 76. születésnapját Kamilla királyné, s mindenki tett róla, hogy szép ünnepe legyen!

Kamilla királyné első születésnapját ünnepelte új titulusában, úgyhogy a szokásosnál is nagyobb születésnapi ünnepség járt neki. Katalin is Vilmos is tevékenyen is részt vett ünneplésében, ráadásul közös Twitter-oldalukon is köszöntötték őt. A csatolt képen maga Kamilla szerepel egy egészen friss képen, ami a múlt heti wimbledoni teniszbajnokságon készült róla.

Kamilla királynét a családja is köszöntötte Twitteren / Kép forrása: Twitter
Kamilla királynét a családja is köszöntötte Twitteren / Kép forrása: Twitter

Az esemény azért is volt fontos, mert Katalin adta át a trófeát a győzteseknek, amit nemcsak Kamilla, hanem Vilmos, és a gyerekek, György és Sarolta is végignéztek. A királyi család hivatalos oldala is egy fotón kívánt sok boldogságot Kamilla királynénak, ám az ünneplés itt nem ért véget!

Kamilla királyné születésnapja

A Westminster Apátság harangjai is megszólaltak a jeles nap alkalmából. Ilyen csak egyszer volt, 2019-ben, azóta azonban csendben voltak a harangok ezen a napon. Ennek azonban nem a királyné esetleges népszerűtlensége volt az oka, hanem az, hogy a Covid járvány miatt olyan pénzügyi problémák adódtak, ami miatt ki kellett hagyni a királyi család tagjainak szánt harangjátékot. A járvány alatt csak Erzsébetnek és Károlynak szóltak a harangok, idén azonban már Katalin tiszteletére is megkongatták őket.

Kamilla tiszteletére a Királyi Lovastüzérség csapata 41 ágyú elsütésével ünnepelt, ami London központjában vert visszhangot. Ezzel köszönte meg a Tüzérség azt, hogy a királyné számos jótékonysági ügyben aktív.

Maga Kamilla királyné szűk körben ünnepelte születésnapját, annál is inkább, mert rendkívül elfoglalt: férjével, Károly királlyal számos hivatalos eseményen vesznek részt, és csak augusztusban mennek szabadságra a skóciai Balmoral birtokra. Ezalatt sok időt fog tölteni az unokákkal, akiknek jövő hét pénteken kezdődik a nyári szünet.

Forrás: People.

Nyitókép forrása: Getty Images