Barion Pixel Így telnek a húsvéti ünnepek a brit királyi családban – Régen és most – Coloré

Így telnek a húsvéti ünnepek a brit királyi családban – Régen és most

2024. 03. 31.

A brit királyi családban is megülik a húsvéti ünnepeket, és bár ez az év más lesz, mint a többi, ők sem felejtik el, hogy különleges napokat élünk.

Mint köztudott, a brit királyi család nehéz napokat él át, ugyanis III. Károly és Katalin is rákkal küzdenek. Ekképp az idei húsvét nyilvánvalóan nem lesz önfeledt, de úgy tudni, hogy mindketten a családjukkal töltik az időt, amennyire a lehetőségek engedik, jó hangulatban.

Bár a gyerekek, György, Charlotte és Lajos tisztában vannak édesanyjuk állapotával, nem szűnnek meg gyereknek lenni, így a bizonyosan sok tojást fognak találni a sandringhami birtok kertjében.

A gyerekek szüleikkel helikopteren érkeztek a birtokra, ahol Károly király és felesége várta őket, hogy együtt töltsék a húsvétot. A szokásos istentiszteletről egyelőre azt tudható, hogy Katalin nem vesz részt rajta, és Vilmos is inkább vele marad.

A brit királyi család húsvétja

Az ünnepet eddig a windsori kastélyban töltötte a család, ám érthetően a betegség mindent felülírt. Jellemzően báránysültet fogyasztanak, de könnyen lehet, hogy idén az étel is szerényebb lesz, nem csak maga az ünneplés.

Ha minden rendben van, napirend szerint zajlik a húsvét, és ez a napirend Krisztus után 600 óta nemigen változott. Az uralkodó nagycsütörtökön egy katedrális-zarándoklaton vesz részt. 1952-ben Erzsébet királyné ezt azzal toldotta meg, hogy az ország katedrálisaiban különböző érdemrendeket oszt ki.

A brit királyi család a nehéz helyzet ellenére együtt tölti a húsvéti ünnepeket / Kép forrása: Getty Images
A brit királyi család a nehéz helyzet ellenére együtt tölti a húsvéti ünnepeket / Kép forrása: Getty Images

Vasárnap a család általában részt vesz a húsvéti istentiszteleten a Szent György-kápolnában, majd visszatérnek Windsorba, ahol a kapuk előtt tömegek fogadják őket virággal és ajándékokkal.

Most várhatóan a zarándoklat Károly állapotára való tekintettel elmarad, hacsak más, például Kamilla vagy Vilmos át nem vállalja a feladatot.

Forrás: The Independent.

Nyitókép forrása: Getty Images