Barion Pixel Kiújulhatott Hugh Jackman rákja, mindenkit óvatosságra int – Coloré

Kiújulhatott Hugh Jackman rákja, mindenkit óvatosságra int

2023. 04. 06.

Az ausztrál színészt már leghalább hatszor kezelték bőrrákkal. Most ismét aggodalmaskodhat.

Hugh Jackman ausztrál színész a napokban bőrrákteszteken vesz részt. A Wolverine sztárja orrán kötéssel, egy videós posztban szólította fel követőit a közösségi médiában, hogy rendszeresen járjanak el orvosi szűrésekre, és hogy tartsák be a napozással kapcsolatos biztonsági tanácsokat.

Az 54 éves sztár a következő napokban várja a teszteredményeket. Jackmant először 2013-ban diagnosztizálták bőrrákkal, akkor és azóta legalább hat beavatkozáson esett át.

Videobejegyzésében Jackman elmondta, hogy orvosa észrevett „apró dolgokat, amelyek talán bazális sejtes karcinómák, de nem biztos”. Ezután rögtön megnyugtatta a rajongókat, hogy ez a legkevésbé veszélyes bőrráktípus, majd hozzátette: reméli, hogy ijedtsége emlékezteti az embereket a napfény elleni védelemre.

„Kérlek benneteket, védjétek magatokat a naptól, egyszerűen nem éri meg, bármennyire is szeretnétek lebarnulni. Higgyétek el nekem!” – mondta.

Az egész világon Ausztráliában a legmagasabb a bőrákkal diagnosztizált betegek száma, ott évente több mint 11 500 embernél diagnosztizálnak melanomát, és becslések szerint 434 000 embert kezelnek egyéb bőrrák miatt.

2015-ben Jackman azt mondta a People magazinnak, hogy bár Ausztráliában nőtt fel és soha nem védték a naptól, a diagnózisán meglepődött. „Mindig megdöbbentő, ha meghalljuk a rák szót” – mondta.

Jackmant legutóbb A fiú című, feszültséggel teli családi drámában szerepelt, Laura Dern, Anthony Hopkins és Vanessa Kirby oldalán.

Forrás: BBC, Instagram