Barion Pixel Oscar-jelölt forgatókönyvíró hozza el a horror műfaj eddig sosem látott tematikáját – Coloré

Oscar-jelölt forgatókönyvíró hozza el a horror műfaj eddig sosem látott tematikáját

2022. 07. 25.

John Logan ugyanis elkészítette az első LMBTQ fiatalokon alapuló horrort, amiben ráadásul Kevin Bacon az egyik főszereplő.

A Peacock csatorna egy olyan streaming szolgáltató, mely jórészt queer témájú filmeket és sorozatokat mutat be. Erre készült és ezen fog debütálni augusztus 5.-én a They/Them című horror, ami egyrészt játék a nembináris személyes névmásokkal, másrészt valami többet is sejtet, főleg, ha megnézzük az előzetest.

Horror
Forrás: YouTube

A történetben LMBTQ fiatalok érkeznek egy nyári táborba, ahol a táborvezető (Kevin Bacon) szerint teljesen biztonságban vannak, testileg és lelkileg, és ahol feldolgozhatják az őket ért sérelmeket. A fiatalok színes skálán mutatják be a queer nemzedéket, így ebből a szempontból biztosan hiánypótló alkotás lesz a They/Them című horror. A nyári táborban vannak még elég furcsának mondható felnőttek, terapeuták, köztük a gyerekszínészként megismert Anna Chlumsky, aki legutóbb a nagy sikerű Inventing Anna című Netflixes produkcióban szerepelt.

A queer táborban furcsa események történnek, és maszkos rémségek tűnnek fel, amik vagy akik elkezdik kaszabolni a fiatalokat.

A film John Logan Oscar-jelölt (Gladiátor, Aviátor) forgatókönyvíró első rendezése, elmondása szerint igazi szerelemprojekt, ami amellett, hogy maradéktalanul kielégíti majd a misztikus horror rajongókat, igazán megindító és szívet facsaró is lesz.

Horror
Forrás: Northfoto

Aki pedig rákattan az LMBTQ tematikájú horrorokra, az hamarosan élvezheti a Hypochondriac című alkotást is, melyben a sok évtizedes traumát cipelő meleg főszereplő félelmei valamiféle farkasember szerű lényben öltenek testet.

Ez is érdekelhet

Vesper

A Vesper érkezésére nagy várakozással tekintenek a műfaj rajongói, ami egy olyan misztikus sci-fi, mely az összes kötelező elemet felvonultatni látszik. Éppen ezért kérdéses, hogy egy merőben új perspektívát fog-r nyújtani, vagy csak az eddigi nagy alkotásokból táplálkozva kipipálja majd a szokásos kliséket. Ha szeretnél többet tudni az horrorfilmről, akkor olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com