Barion Pixel Megérkezett a Vesper című 2022-es sci-fi horror első előzetese – Coloré

Megérkezett a Vesper című 2022-es sci-fi horror első előzetese

2022. 07. 05.

Már megtekinthető a szeptemberben érkező különleges alkotás, a Vesper előzetese, ami egy francia-belga-amerikai koprodukció lesz.

A Vesper érkezésére nagy várakozással tekintenek a műfaj rajongói, ami egy olyan misztikus sci-fi, mely az összes kötelező elemet felvonultatni látszik. Éppen ezért kérdéses, hogy egy merőben új perspektívát fog-r nyújtani, vagy csak az eddigi nagy alkotásokból táplálkozva kipipálja majd a szokásos kliséket.

Vesper
Forrás: YouTube

A Vesper történetében a hivatalos összefoglaló szerint a 13 éves lány, a címszereplő Vesper (Raffiella Chapman) a túlélésért küzd, miután a Föld teljes ökoszisztémája összeomlott. A lánynak, aki lebénult apját (Richard Brake) is igyekszik megmenteni, különleges képességei vannak, és ezeket egy titokzatos nő, Camellia (Rosy McEwen) ki is akarja aknázni.

A különös idegen arra kéri Vespert, hogy segítsen megtalálni a légi szerencsétlenségben eltűnt társát, cserébe ő biztonságos átjutást biztosít a Citadellába – a sötét központba, ahol az oligarchák kényelmesen élnek az államnak köszönhetően. A kaland itt veszi igazán kezdetét, Camellia titkokat rejteget és Vespernek talán az egész világgal szembe kell szállnia, hogy egy jobb jövőt hozhasson el az emberiségnek.

A műfaj szakavatottjai szerint a trailer alapján a misztikus dráma bőven mutat hasonlóságokat olyan korábbi alkotásokkal, mint az Expedíció (Annihilation), A farkas gyermekei című sorozat, a 2009-es Hold címet viselő sci-fi, a Történetek a Hurokból vagy a Netflixes A kolónia.

A mozikba szeptember érkezik majd a Vesper, az előzetes mindenesetre elég ígéretes.

Ez is érdekelhet:

Christopher Lloyd lesz a The Mandalorian 3. évadának egyik új szereplője

A Vissza a jövőbe-trilógia színésze, Christopher Lloyd is szerepet kapott A mandalóri (The Mandalorian) című Disney Plus széria következő évadában. A forgatások már javában zajlanak Dél-Kaliforniában, így érthető, hogy nem akarták tovább titokban tartani, hogy a színészlegenda is fontos karakterként lesz látható a sorozatban. Ha többet szeretnél tudni a következő évadról, akkor olvasd el a cikkünket!